jelcz 422 z napedem 4x4 czy tak sie da??
-
Topic author - Posty: 160
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
- Kontakt:
- Status: Offline
jelcz 422 z napedem 4x4 czy tak sie da??
myślicie że da się przerobić 422 napęd 4x2 na 442 napęd 4x4 beż wymiany połowy samochodu i przekroczeniu opłacalności takiej inwestycji, nie żebym miał takie bydle, tylko ciekawość mnie gryzie bo to całkiem potężny sprzęt jednak bez 4x4 zjazd z utwardzonej drogi może się skończyć długim kopaniem i wyciąganiem wozu
pozdro
pozdro
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Re: jelcz 422 z napedem 4x4 czy tak sie da??
Nasz konstruktor od karosacji Stara 266 powiedział mi kiedyś:
" Myśl ludzka nie zna granic. Wszystko się da zrobić, tylko czy masz na to wystarczającą ilość pieniędzy?"
Myślę, że to samo można zastosować do twojego pytania. Jakiś mega-mechez na pewno by temat ugryzł, tylko czy to się komuś opłaca?
Jelcze pożarnicze, czy to 004, czy 010, to takie auta, że jeżeli pójdziesz "na koło" na nieutwardzonej drodze, to już się zakopie!
Jak uda mi się znaleźć płytkę z fotkami z kursu podstawowego PSP, to Wam pokażę jak pięknie nam siadł jelcz 010. Poczuł tylko troszkę błotka lewym tylnym kołem i dał nura. Musieliśmy wlewać całe 6000 wody i wypychać siłą około 30 ludzi. Blokada się na niewiele zdała. Śmiać mi się chcę, gdy sobie przypomnę jak kolega (kierowca) podał przez radio meldunek do Kapitana prowadzącego zajęcia:
"Melduję utopienie Jelcza".
" Myśl ludzka nie zna granic. Wszystko się da zrobić, tylko czy masz na to wystarczającą ilość pieniędzy?"

Myślę, że to samo można zastosować do twojego pytania. Jakiś mega-mechez na pewno by temat ugryzł, tylko czy to się komuś opłaca?
Jelcze pożarnicze, czy to 004, czy 010, to takie auta, że jeżeli pójdziesz "na koło" na nieutwardzonej drodze, to już się zakopie!
Jak uda mi się znaleźć płytkę z fotkami z kursu podstawowego PSP, to Wam pokażę jak pięknie nam siadł jelcz 010. Poczuł tylko troszkę błotka lewym tylnym kołem i dał nura. Musieliśmy wlewać całe 6000 wody i wypychać siłą około 30 ludzi. Blokada się na niewiele zdała. Śmiać mi się chcę, gdy sobie przypomnę jak kolega (kierowca) podał przez radio meldunek do Kapitana prowadzącego zajęcia:
"Melduję utopienie Jelcza".

mamy u siebie jelcza 422 z napędem 4x4 , powiem tyle że w terenie za ciężki często siada
nadaje sie na dowóz wody ale w teren tylko GBA 4X4 a najlepiej to 6x6

właśnie na you tube jest filmik trochę słabej jakości
na którym "utopiłem" Jelcza 422 z napędem 4x4 : New Holland kontra Jelcz

-
Udało mi się znaleźć fotki. Ale była heca!
Zobaczcie sami:

Zobaczcie sami:
-
A to akcja wyciągania:
siła Was
czasem tak bywa,że trzeba sie okopać 

-
- OSP (gm., woj.): osp Ł. Ś Śląskie
Panowie mylicie dwa samochody... Jelcza 422 który ma napęd 4x2 z jelczem 442 z napędami na 4 koła
możesz dokładniej ? napęd w moim jelczu był 4x4 ale mimo to się zakopał
-
- OSP (gm., woj.): Balków.Piątek, łódźkie
he a co ma powiedzieć moja jednostka jeśli mamy GCBA 9,6/48 Jelcz 320 Hydromil jak się zakopie a ma napęd 4x2:)
masz jakeś zdjęcia swojego Jelcza ?bardzo ciekawe GCBA?
piękny okaz 

-
- OSP (gm., woj.): Balków.Piątek, łódźkie
Tak takie cudo:) tylko trochę mniej barwnie odmalowany:) nawet ciekawy pomysł z tą drabiną tam mają muszę to u swojego komendanta zgłosić żeby nam taką kupili i zamontowali.