prośba o poparcie protestu PSP przez strażaków OSP
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
- Status: Offline
Re: prośba o poparcie protestu PSP przez strażaków OSP
do slawek.998: A Tobie jeżeli się nie podoba praca w OSP za darmo, w czynie społecznym, to zrezygnuj.
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
Właśnie ja tez za darmo robie w PSP ale mam inną płatną robote... PSP to pasja jak i miejsc do zarobku by utrzymać rodzine... Rozumiem strazaków z PSP.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Suchań woj. zachodniopomorskie
- Kontakt:
Tak tylko Ty masz inną pracę, a jego pracą jest właśnie PSP. To dawaj zrezygnuj teraz ze swojej roboty. Wyżywisz całą rodzinę? Nie naskakuj na niego, bo fakt faktem- my robimy za darmo, ale pracujemy w cywilu. To jest jego PRACA czaisz? Mam tylko nadzieję, że jak dołączymy się do protestu i wygramy wraz z Wami to i nas - ochotników w końcu zobaczą.slawek.998 pisze:Do - wujo2010 - Jeżeli nie podoba Ci się w pracy to się zwolnij ,co tam jeszcze robisz , nikt cię tam na siłę przecież nie trzyma.To co wy robicie za pensyjke, my ochotnicy robimy za darmo.
Ten jest większy między ludźmi kto umie służyć i kto poświęci siebie dla dobra innych.
Myślisz, że jesteś twardzielem? Udowodnij i zaloguj się!
http://www.supersoldier.pl/enlist/79420
Dzięki za dobre słowa ,i za wsparcie. 

I my też pomożemy;)
-
- Kontakt:
Nie ma za co 

Ten jest większy między ludźmi kto umie służyć i kto poświęci siebie dla dobra innych.
-
- OSP (gm., woj.): Lubczyno gm Bogdaniec Woj Lubuskie
witam jestem nowy na tym forum ale w pełni popieram protest i moja jednostka na pewno sie do niego dołaczy
-
- OSP (gm., woj.): Maniowy (Czosztyn, Małopolskie)
Jestem całym sercem za wami. Jak już wspominałem moja jednostka też postara dołączyć się do protestu. Może odbiegnę trochę od tematu ale wkurza mnie to że "nasz" rząd potrafi z dnia na dzień wyłożyć duże miliardy na niby pomoc dla Grecji a już o podwyżkach dla ludzi którzy narażają własne życie to już zapomnieli.
Trzeba się upominać o swoje
Obyście przypomnieli sobie o tym przy następnych wyborach.

-
Do strażak102 - gdyby niepodobała mi się praca w OSP to bym tam nic nie robił a w OSP przeszedłem wszystkie szczeble począwszy od strażaka przez dowódce sekcji ,naczelnika a obecnie prezesa i zawsze będe działał na żecz OSP, ale panowie nie mylcie pojęć - praca zarobkowa a działalność społeczna to dwie różne żeczy. Ja pracuje bardzo ciężko ale za tą pracę otrzymuje bardzo dobrą zapłatę i jestem zadowolony gdyby jednak zarobki mnie nie zadowalały to napewno bym nie strajkował tylko zmieniłbym prace na lepiej płatną. Śmieszy mnie postawa kolegów z PSP bo co oni potrafią robić - być tylko strażakami , my ochotnicy oprucz tego że robimy to samo co oni potrafimy robić równierz coś innego ,każdy z nas ma jakiś fach i zarabia pieniądze na rodzine.Dzisiaj miedzy strażakiem z PSP a OSP zaciera się różnica tzn.jesteśmy tak samo wyszkoleni i wyposażeni i my świetnie dajemy sobie rade w tych ciężkich czasach a narzekają tylko życiowi nieudacznicy. Szczęśliwego Nowego Roku 2012 dla wszystkich braci strażaków.
-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
I tu się grubo mylisz. Każdy z nas, ma inne wykształcenie, inne zdolności. Jeden jest mechanikiem i naprawia samochody w straży jak się popsują, inny kładzie płytki, żeby pomieszczenia ładnie wyglądały, a jeszcze inny pisze programy aby ułatwić pracę dowódców zmian, jednostek. W tej pracy liczy się wszechstronność a nie tylko jeden fach w ręku. I nigdy nie naśmiewaj się z nas, bo kiedyś może przyjść taki czas, że będziesz nas potrzebował.slawek.998 pisze:Śmieszy mnie postawa kolegów z PSP bo co oni potrafią robić - być tylko strażakami , my ochotnicy oprucz tego że robimy to samo co oni potrafimy robić równierz coś innego ,każdy z nas ma jakiś fach i zarabia pieniądze na rodzine.
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
-
Nigy nie przyszło mi do głowy żeby się z was (strażaków z PSP) wyśmiewać ale kolego dziś każdy jest kowalem sweg losu i ja będąc na twoim miejscu nie czekałbym ani chwili a dawno zmieniłbym prace na lepiej płatną. Życzę wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku ale waszej akcji nie popieram bo jeżeli zdecydowałeś się na prace na tych warunkach to miej pretensje tylko do siebie.
I pewnie dlatego tu jeszcze jestem, bo lubię tę pracę,a co do warunków to rząd obiecywał wyrównanie płac w służbach mundurowych tym czasem zapomina o strażakach. Czy naprawdę uważacie koledzy na forum ,że nasza praca jest mniej ważna od pracy policjantów ,czy wojska? Mamy sobie odpuścić i nie walczyć o swoje 

-
- OSP (gm., woj.): Wierzbanowa (Wiśniowa, małopolskie)
- Kontakt:
Musicie walczyć! Jak wszyscy mają mieć równe płace to naprawdę nie rozumiem rządu dlaczego o Was strażakach zawodowych zapomina ..wujo2010 pisze:I pewnie dlatego tu jeszcze jestem, bo lubię tę pracę,a co do warunków to rząd obiecywał wyrównanie płac w służbach mundurowych tym czasem zapomina o strażakach. Czy naprawdę uważacie koledzy na forum ,że nasza praca jest mniej ważna od pracy policjantów ,czy wojska? Mamy sobie odpuścić i nie walczyć o swoje
Zapraszam na : http://www.ospwierzbanowa.pl
-
- Kontakt:
Ja mam pytanie do slawek.998: Czy zrezygnowałbyś z pracy, którą lubisz? Zrezygnowałbyś z pracy swoich marzeń? Oni chcą walczyć po prostu o to, aby lepiej im się żyło. Tak samo kochają pomagać innym jak i my. Śmieszne to może być tylko Twoje kapitalistyczne podejście do rzeczy. Czy nie liczy się już dla Ciebie orzełek z toporkami? Masz w ogóle jak wyższe idee? Umiesz szanować symbole?
Nie wciskaj więc ludziom kitu, że jak mu się nie podoba praca to nich sobie ją zmieni. NIE. Właśnie o to chodzi, żeby zostać, ale umieć też walczyć o swoje, a nie jak szczur latać od jednej pracy do drugiej. PSP to służba obywatelom, tak samo jak w OSP. Sam powiedziałeś, że te granice pomału się zacierają, ale one ZAWSZE pozostaną, chociażby ze względu na płacę, wielkość jednostek etc. i nie wolno mylić tych dwóch pojęć.
Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi. Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego Nowego i abyśmy zawsze wracali w tym samym składzie, co wyjeżdżamy
Nie wciskaj więc ludziom kitu, że jak mu się nie podoba praca to nich sobie ją zmieni. NIE. Właśnie o to chodzi, żeby zostać, ale umieć też walczyć o swoje, a nie jak szczur latać od jednej pracy do drugiej. PSP to służba obywatelom, tak samo jak w OSP. Sam powiedziałeś, że te granice pomału się zacierają, ale one ZAWSZE pozostaną, chociażby ze względu na płacę, wielkość jednostek etc. i nie wolno mylić tych dwóch pojęć.
Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi. Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego Nowego i abyśmy zawsze wracali w tym samym składzie, co wyjeżdżamy

-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
Ja nie jestem ani ZA ani PRZECIW
Dlaczego-
- a no dlatego że PSP praca jak każda jedna(wyjątki robią to z pasji) nie mówi się tu o przywilejach pracowniczych
- a np; taki piekarz zarabia niecałe 2000zł na miesiąc , pracuje tylko w porze nocnej i przepracowywuje około 60godz. tygodniowo i dotego zaczyna prace w każdy świąteczny wieczór ( nie mówimy tu o warunkach szkodliwych tj. min. zapylenie)
Nikt tego jakoś nie widzi a oni nie robią ogólnopolskiego krzyku
Dlaczego-
- a no dlatego że PSP praca jak każda jedna(wyjątki robią to z pasji) nie mówi się tu o przywilejach pracowniczych
- a np; taki piekarz zarabia niecałe 2000zł na miesiąc , pracuje tylko w porze nocnej i przepracowywuje około 60godz. tygodniowo i dotego zaczyna prace w każdy świąteczny wieczór ( nie mówimy tu o warunkach szkodliwych tj. min. zapylenie)
Nikt tego jakoś nie widzi a oni nie robią ogólnopolskiego krzyku