Sprzęt od Sponsorów
-
Topic author - Posty: 232
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
- Kontakt:
- Status: Offline
Sprzęt od Sponsorów
Witam szanownych druhów, szukałem na forum ale takiego jak mnie interesuje tematu nie było, a jak był podobny to nie warto przywracać tematów sprzed "100 lat".
A wracając do tematu to moja jednostka jest słabo doposażona, a wręcz wcale nie doposażona, mamy używany samochód Magirus Deutz F256, motopompę PO5 która ledwo działa, 9 ubrań koszarowych, węże i prawdę mówiąc to już wszystko.
Żebyście nie pisali że samo nic nie przyjdzie to od razu napiszę że kilka dni temu wysłałem 10 wniosków do sponsorów.
Ale proszę o pomoc was do kogo wy wysyłać wnioski, skąd bierzecie pieniądze na sprzęt, jak go pozyskujecie, z jakich źródeł.
I proszę także was jeżeli macie jakiś sprzęt zbędny dla was, ale sprawny i chcecie go nieodpłatnie bądź za grosze przekazać to piszcie. Nasza OSP przyjmie każdą pomoc.
Wspomnę że nasza gmina jest biedna dla naszej OSP, więc za mocno nie możemy liczyć na pomoc.
Z góry Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
A wracając do tematu to moja jednostka jest słabo doposażona, a wręcz wcale nie doposażona, mamy używany samochód Magirus Deutz F256, motopompę PO5 która ledwo działa, 9 ubrań koszarowych, węże i prawdę mówiąc to już wszystko.
Żebyście nie pisali że samo nic nie przyjdzie to od razu napiszę że kilka dni temu wysłałem 10 wniosków do sponsorów.
Ale proszę o pomoc was do kogo wy wysyłać wnioski, skąd bierzecie pieniądze na sprzęt, jak go pozyskujecie, z jakich źródeł.
I proszę także was jeżeli macie jakiś sprzęt zbędny dla was, ale sprawny i chcecie go nieodpłatnie bądź za grosze przekazać to piszcie. Nasza OSP przyjmie każdą pomoc.
Wspomnę że nasza gmina jest biedna dla naszej OSP, więc za mocno nie możemy liczyć na pomoc.
Z góry Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
-
- OSP (gm., woj.): Bierna, Sulików, Dolnośląskie
Re: Sprzęt od Sponsorów
Ze sponsorami różnie bywa, większość nie odpowiada na pisma. W zeszłym roku wysłałem ok 70 pism do przedsiębiorców lokalnych. Odpowiedziała 1! osoba. Proponuje ci pisać do większych firm np Orlen. Najlepszym sposobem na wsparcie budżetu OSP jest "oddawanie" ekwiwalentu. My w ten sposób w ciągu roku uzbieraliśmy ok 6 tys. A teraz najważniejsze, przeglądaj internet z frazą zbędne składniki majątku ,można naprawdę wiele wyciągnąć od PSP itp Od wężów, przez ubrania na autach kończąc
-
- Kontakt:
Do ORLEN napisaliśmy o węże, tłumice, taki sprzęt który jest potrzebny ale nie jest drogi, może coś być, może nie być ale to dopiero pod koniec roku będzie do wiadomości, do nadleśnictwa o piłę którą prawdopodobnie otrzymamy, do KRUS-u o torbę medyczną, do WORD-u o pachołki drogowe, lampy ostrzegawcze, taśmy ostrzegawcze, fundacja św.Krzysztofa deska ortopedyczna, nasz ubezpieczyciel system selektywnego wywoływania, lokalny bank radiotelefony przenośne, lokalne Duże firmy, pompa szlamowa, drabina, agregat,itd.
Czyli to co nie mamy a jest naprawdę nam potrzebne mam nadzieję że choć połowę tego otrzymamy, ale bardzo bylibyśmy zadowolenie jakby było wszystko.
Mamy zamiar strać się do Urzędu Marszałkowskiego o kompletne umundurowani.
A i z KPPSP w najbliższych dniach otrzymamy radiotelefon przenośny.
Czyli to co nie mamy a jest naprawdę nam potrzebne mam nadzieję że choć połowę tego otrzymamy, ale bardzo bylibyśmy zadowolenie jakby było wszystko.
Mamy zamiar strać się do Urzędu Marszałkowskiego o kompletne umundurowani.
A i z KPPSP w najbliższych dniach otrzymamy radiotelefon przenośny.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Wyszonki Kościelne (gm. Klukowo woj. podlaskie)
Z urzędem marszałkwoskim to dobry pomysł, tylko najlepiej udaj się do waszego radnego sejmiku wojewódzkiego, powinien pomóc. Nam udało sie wyrwać 10 tys. mielismy wyposazenie podobne do was, a za te pieniadze kupilismy niagare, drabine, injektor(bardzo sie przydaje), radiotelefon przenośny, kilka węży, prądownice, kamizelki ostrzegawcze i tak tam jeszcze pierdółki, a za swoje pieniadze (ekwiwalent) kupilismy dwa lata temu pilarke stihl ms 290, w tym roku za te pieniądze planujemy kupić dwa AODO
Zapraszam na http://ospwyszonkikoscielne.blog.onet.pl/ 

-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
co do przekazania sprzętu to jak osp jakiś ma na zbyciu to się nie nadaje do niczego,wystarczyło więcej wody i np;koszarówki do kasacji ,węże to samo ,a my z tego co nam się uda dostać z dotacji trochę tu trochę tam i coś zawsze wpadnie, ale moje zdanie to samo nie przyjdzie ,jesli coś np dostaniecie od sponsorów pisac o dotację pod koniec roku lub szukać najtanszego sklepu z sprzętemdh.michal pisze:Witam szanownych druhów, szukałem na forum ale takiego jak mnie interesuje tematu nie było, a jak był podobny to nie warto przywracać tematów sprzed "100 lat".
Z góry Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn 27 lut 2012, 10:46 przez ospglinik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
do kolegi ospglinik:
wiem właśnie taki jest niestety problem że węże się niszczą i to nikogo nie obchodzi, ci co są w KSRG dostają kasę na ten sprzęt co się zniszczy, a my nie, i musimy jeździć z dziurawymi.
Nie wiem czy kolega czytał 3 post, ale wspomniałem tam że napisaliśmy do nadleśnictwa i prawdopodobnie dostaniemy piłę
Tu trochę kolega myli się bo np. z nadleśnictwa mówili żebyśmy jak najprędzej dostarczyli wniosek (początek stycznia) to będziemy pierwsi na liście i większe szanse że dostaniemy.
Ale mi chodzi koledzy do jakich fundacji piszecie np. św.Krzysztof wiem że tam to dla jednostek z poza KSRG dają tylko deski, bo jak coś więcej to trzeba być w KSRG, jakie znacie jeszcze inne fundacje?
wiem właśnie taki jest niestety problem że węże się niszczą i to nikogo nie obchodzi, ci co są w KSRG dostają kasę na ten sprzęt co się zniszczy, a my nie, i musimy jeździć z dziurawymi.
Nie wiem czy kolega czytał 3 post, ale wspomniałem tam że napisaliśmy do nadleśnictwa i prawdopodobnie dostaniemy piłę
Tu trochę kolega myli się bo np. z nadleśnictwa mówili żebyśmy jak najprędzej dostarczyli wniosek (początek stycznia) to będziemy pierwsi na liście i większe szanse że dostaniemy.
Ale mi chodzi koledzy do jakich fundacji piszecie np. św.Krzysztof wiem że tam to dla jednostek z poza KSRG dają tylko deski, bo jak coś więcej to trzeba być w KSRG, jakie znacie jeszcze inne fundacje?
-
- Kontakt:
Kolego jesteś z podlaskiego tak? Kiedy pisałeś ten wniosek (w tamtym roku czy wcześniej, jaki miesiąc) i dokładnie do kogo pisałeś, jak można wiedzieć to do którego radnego pisałeś i jak to jemu doręczyłeś osobiście czy pocztą i jego poprosiłeś żeby doręczył ten wniosek do marszałka czy co?artur_wyszonki pisze:Z urzędem marszałkwoskim to dobry pomysł, tylko najlepiej udaj się do waszego radnego sejmiku wojewódzkiego, powinien pomóc. Nam udało sie wyrwać 10 tys. mielismy wyposazenie podobne do was, a za te pieniadze kupilismy niagare, drabine, injektor(bardzo sie przydaje), radiotelefon przenośny, kilka węży, prądownice, kamizelki ostrzegawcze i tak tam jeszcze pierdółki, a za swoje pieniadze (ekwiwalent) kupilismy dwa lata temu pilarke stihl ms 290, w tym roku za te pieniądze planujemy kupić dwa AODO
-
dh.michal pisze:do kolegi ospglinik:
Ostatnio zmieniony pn 27 lut 2012, 10:41 przez ospglinik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ospglinik pisze:dh.michal pisze:do kolegi ospglinik:
Ostatnio zmieniony pn 27 lut 2012, 10:49 przez ospglinik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Wyszonki Kościelne (gm. Klukowo woj. podlaskie)
Tak z podlaskiego, to było w 2010 w maju lub czerwcu, a co do radnego to do tego ktory jest z twojego okregu wyborczego najlepiej i my sie umowilismy na rozmowe a dopiero pozniej oficjalne prosby na pismie i podania.
Zapraszam na http://ospwyszonkikoscielne.blog.onet.pl/ 

Pisał ktoś może o pachołki drogowe (mogą być używane ) , nie wiem do Generalnej Dyrekcji Dróg i Autostrad ? bo nie wiem do kogo się zwrócić. Droga krajowa u nas jest a np WORD-u nie ma w okolicy.Dzięki z góry za odpowiedz 

-
- Kontakt:
Kolego ja pisałem do WORD-u o zestaw ciekawe co będzie, ale piszesz że nie ma WORD-u w okolicy ja pisałem do WORD-u wojewódzkiego więc na pewno choć 1 w województwie jest.wujo2010 pisze:Pisał ktoś może o pachołki drogowe (mogą być używane ) , nie wiem do Generalnej Dyrekcji Dróg i Autostrad ? bo nie wiem do kogo się zwrócić. Droga krajowa u nas jest a np WORD-u nie ma w okolicy.Dzięki z góry za odpowiedz
Ale tak jak piszesz można do GDDiA.
Powodzenia.
-
piszczcie gdzie się da raz sie uda raz nie
-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
Powiedzcie mi, jak formułujecie nagłówek w takim wniosku.
np.
Zwracam się z prośbą o sfinansowanie zakupu pompy pływającej "NIAGARA"?
czy jakoś inaczej?
np.
Zwracam się z prośbą o sfinansowanie zakupu pompy pływającej "NIAGARA"?
czy jakoś inaczej?
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
-
- OSP (gm., woj.): Bierna, Sulików, Dolnośląskie
Ja to robię tak:
W N I O S E K
Zarząd Jednostki OSP ............ zwraca się z uprzejmą prośbą do .....................o udzielenie dofinansowania do zakupu nowoczesnego sprzętu ratowniczo-gaśniczego .
A potem radosna twórczość
W N I O S E K
Zarząd Jednostki OSP ............ zwraca się z uprzejmą prośbą do .....................o udzielenie dofinansowania do zakupu nowoczesnego sprzętu ratowniczo-gaśniczego .
A potem radosna twórczość