Selektywne bez syreny
-
Topic author - Posty: 17
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Selektywne bez syreny
Witam kolegów strażaków.
Mam takie pytanie: co musimy zrobić, jaki sprzęt kupić, żeby PSK mogło nas wezwać tak jak przez DSP (naciskając przycisk), tylko bez załączania syreny, same sms-y. Czytałem trochę o terminalach GSM ale trochę się gubię. Chodzi o to, żeby w środku nocy nie wyła syrena i nie budziła ludzi... Tak samo sprawa samozałączania się dsp. Pierwsza osoba w remizie pyta na radiu co się dzieje, jeżeli to błąd systemu to odwołuje resztę strażaków.
Jednocześnie informuje że u nas obecnie funkcjonuje dysponowanie przez telefon z PSK do naczelnika, ale mamy obiecaną pewną kwotę na taki sprzęt i chcemy ją mądrze wydać.
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
Mam takie pytanie: co musimy zrobić, jaki sprzęt kupić, żeby PSK mogło nas wezwać tak jak przez DSP (naciskając przycisk), tylko bez załączania syreny, same sms-y. Czytałem trochę o terminalach GSM ale trochę się gubię. Chodzi o to, żeby w środku nocy nie wyła syrena i nie budziła ludzi... Tak samo sprawa samozałączania się dsp. Pierwsza osoba w remizie pyta na radiu co się dzieje, jeżeli to błąd systemu to odwołuje resztę strażaków.
Jednocześnie informuje że u nas obecnie funkcjonuje dysponowanie przez telefon z PSK do naczelnika, ale mamy obiecaną pewną kwotę na taki sprzęt i chcemy ją mądrze wydać.
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
-
- OSP (gm., woj.): powiat tarnowski, województwo małopolskie
Re: Selektywne bez syreny
Z pewnością jest taka możliwość, wtedy na PSK mają osobno kod na syrenę i osobno na SMS. Widziałem to gdzieś na zdjęciu. Jednostka z sąsiedniej gminy ma tak, że od 6 rano do 22 mają załączaną syrenę i pagery, od 22 do 6 (noc) same pagery. Więc z SMS chyba też się tak da.

-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
a calkowity koszt montażu
czy tylko abonament i nic więcej do płacenia 

-
Według opisu wychodzi, że tylko abonament. Prawdopodobnie będę się kontaktował z tą firmą i jak coś, to dam znać jak to wszystko wygląda.
-
- OSP (gm., woj.): Łęg, gm. Kruszyna, woj. śląskie
- Kontakt:
My to właśnie zakładamy. Montaż nic nie kosztuje, bo tam się nic nie montuje. Polega to na tym, że dyspozytor dzwoni (a w zasadzie tylko puszcza sygnał) na numer przypisany jednostce, a ten numer dzwoni do członków danej OSP. W przypadku odebrania przez członka dopłaca się kilka groszy za połączenie, ale jeśli nikt nie odbierze, tylko grzecznie odrzuci to płaci się "goły" abonament.
-
Dzisiaj rozmawiałem z panem z tej firmy i jest tak jak kolega wyżej napisał. Dodatkowo jest też możliwość uruchomienia przez PSK procedury alarmowania z przeglądarki internetowej.
-
- OSP (gm., woj.): Poręba krzemieda Śląskie
Witam my od dzis testujjemy ten system i jak narazie jest niezawodny, szybka reakcja lepsze niz sms, i przedewszystkim koszty ktorych praktycznie nie ma tylko abonament
-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
A na jakiej zasadzie jest uruchamiana zdalnie syrena?? Coś montują w remizie?? I czy ktoś wie jaka cena możliwość uruchamiania syreny?
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
-
- OSP (gm., woj.): Wielowieś, Zalewo
idz na ich http://www.alarmowanie.pl
Ostatnio zmieniony sob 01 lut 2014, 08:03 przez mmarkus, łącznie zmieniany 1 raz.
piszcie druchowie opinie jeśli ktoś założy http://www.alarmowanie.pl/ sam zastanawiam się nad tym 

-
Pytanie jak zachowa się system w noc sylwestrową o godz.0 , co w przypadku chwilowego braku zasięgu sieci komurkowej ?
-
- OSP (gm., woj.): Wielowieś, Zalewo
Normalnie, nie zadziała, tak jak terminale SMS też nie zadziałają. Pomijając taki temat, że operatorzy komórkowi ustanawiają pierwszeństwo rozmów nad SMS bo z tego mają kasę a za sms się nie obciążają. Ale sytuacja z roku na rok się poprawia bo jeszcze 5 lat temu ciężko było się dodzwonić do kogoś w Sylwestra ( bo pewnie miał zajętego koma - żart) ale teraz chyba się systemy poprawiły bo operatorzy komórkowi zorientowali się ile im kasy ucieka i dbają o to aby im kabzę nabijać
-
Zasada jest taka, że dzwoni telefon i Ty musisz odrzucić połączenie. Jeżeli tego nie zrobisz, dzwoni ponownie po minucie.
-
- OSP (gm., woj.): Poręba krzemieda Śląskie
Dodatkowe opce to np. jak spadnie temperatura w garazu ponizej 2 stopni to system dzwoni do wskazanej osoby, albo alarm podlaczacie pod to i dzwoni do wszystki druhow ze jest wlamanie tak ze fajne opce jeszcze tylko zeby syrena zalaczalo to byl by git:) chcecie wiecej informacji piszcze do nich i wam ich udziela