Serwer ZOSPRP

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Awatar użytkownika

Topic author
Charlie
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Śląskie, Koniecpol
Status: Offline

Serwer ZOSPRP

Post autor: Charlie »

Witam, chciałbym się zapytać użytkowników związkowego serwera czy są zadowoleni z jego korzystania?

Ponadto czy ktoś pisał do nazwa.pl czy home.pl o za sponsorowanie domeny dla OSP?
Awatar użytkownika

JakuB
OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
Kontakt:

Re: Serwer ZOSPRP

Post autor: JakuB »

Co do serwera zosp to na moje potrzeby wystarcza. Nie jest to to samo, co serwer dużej firmy hostingowej, ale nie potrzebuję tak zaawansowanych opcji.

Konrado

Post autor: Konrado »

Charlie pisze:Ponadto czy ktoś pisał do nazwa.pl czy home.pl o za sponsorowanie domeny dla OSP?
Zaraz, zaraz bo nie rozumiem? Domena kosztuje, z tego co się orientuję od 6 + VAT(.pl na home.pl). To nie są Bóg wie jakie pieniądze, żeby prosić kogoś o łaskę, że za sponsoruje. - przynajmniej mi się tak wydaje.

Nie korzystam z serwera zosp. Umówiłem się z naszym zarządem, że dopóki strona się nie rozwinie, będzie leżała na moim serwerze, a domenę opłaca zarząd. Wkrótce ulegnie to zmianie.

Chcesz tani i fajny hosting? Podaj maila, wyślę ci fajną ofertę, z której sam korzystam. Za ok. 55 złotych możesz mieć hosting bez reklam z całym panelem itp. Nikt nie mówi, że trzeba korzystać tylko z home, gdzie serwer kosztuje bagatela 200 złotych plus VAT. :)

kacper93
OSP (gm., woj.): Troszyn Polski (gm. Gąbin, woj. Mazowieckie)

Post autor: kacper93 »

Domena to koszt ok. 80zł/rok. Może nie jest to jakaś wielka kasa, ale na przykładzie swojej jednostki wiem, że każdy wydatek to dodatkowe obciążenie. W tym przypadku trochę zbędne obciążenie.

Jeżeli nie chcesz domeny z końcówką .osp.org.pl możesz zapytać urząd gminy (lub inny odpowiedni urząd) który ma stronę internetową na własnym serwerze czy jest możliwość zrobienia pod-domeny. Wtedy końcówka adresu mogła by mieć postać .nazwa_gminy.pl .

Domena to dopiero część sukcesu. Pozostaje jeszcze hosting a tu firm które udostępniają serwery jest mnóstwo (zarówno darmowych jak i odpłatnych). Serwery darmowe zazwyczaj dodają do naszej strony reklamy. Tu także możemy liczyć na naszą gminę lub serwer ZOSPRP.

Ja korzystam z serwera ZOSPRP. Zainstalowałem na nim CMS Joomla! i jak na razie nie narzekam. Wręcz przeciwnie. Bardzo chwalę sobie pomoc techniczną serwera. Z racji ciągłego rozszerzania strony a szczególnie galerii, myślę nad darmowym serwerem na którym będę przechowywał tylko zdjęcia ale wyświetlał już je na stronie z serwera ZOSPRP.
OSP Troszyn Polski
Polska -> woj. Mazowieckie -> powiat Płocki -> gmina Gąbin -> Troszyn Polski
Obrazek

Konrado

Post autor: Konrado »

Proszę Cię, nie mieszaj. Domena na pierwszy rok to koszt od 6 złotych + VAT jak pisałem wcześniej.
Po roku zgadza się, za przedłużenie domeny trzeba zapłacić "dużo" więcej, ale czy na pewno?
Znam firmy hostingowe, na których ceny są bardzo konkurencyjne jeżeli chodzi o domeny i serwery nie obniżając przy tym parametrów serwera!

Tak obrazowo, za pierwszy rok korzystania takowy koszt to niespełna 58 złotych (domena .pl + serwer) (ok. 4.85 / miesięcznie).
Za przedłużenie 98 złotych (domena .pl + serwer) (ok. 8.20 / miesięcznie).

Jasne, że możesz wybrać się do gminy w sprawie subdomeny, w pierwszym roku zaoszczędzicie ok 15 złotych.
Ja osobiście prowadziłem kilka serwisów i portali o różnej tematyce i z doświadczenia wiem, że lepiej jest być na swoim.
Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat