Witam,
Mam pytanie do kolegów odnośnie pomieszczenia chłodniczego w remizie OSP. Napewno w wielu już remizach takie cudo jest zbudowane, my również przymierzamy się do przystosowania pomieszczenia pod pomieszczenie chłodnicze. Proszę o opinie oraz ew cenę ile Was to kosztowało? Napewno ważna jest wielkość pomieszczenia,
-czy dzieliliście to na 2 komory? jedna na placki i ciasta a drugie na mięso? Aby jedno nie pachniało drugim?
-jak wygląda serwis czegoś takiego w późniejszym terminie, są okresowe przeglądy?
-co na to SANEPID?
-na co zwracać uwagę przy wyborze chłodni?
Wiadomo wszystko dobrze jak jest dobrze, gorzej jak na jakimś przyjęciu będzie zatrucie pokarmowe większości osób wtedy może być nieciekawie. Proszę o opinie, ew Waszą wizję jakbyście na teraz zaplanowali swoją chłodnię na nowo, ew poprawki swoich obecnych, oraz ceny, jak planować rozmiary pomieszczenia? aby było w sam raz (tak myślę do 200 osób)
z góry dziękuję za odpowiedzi
Pomieszczenie chłodnicze w remizie OSP
-
Topic author - Posty: 81
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Kontakt:
- Status: Offline
Pomieszczenie chłodnicze w remizie OSP
pozdrawiam
druh Marek
zapraszam na stronê konieczkowskich stra¿aków.
druh Marek
zapraszam na stronê konieczkowskich stra¿aków.
Re: Pomieszczenie chłodnicze w remizie OSP
witam , u nas kilka lat temu chyba 6 robiliśmy takie pomieszczenie, ja osobiście się tym zajmowałem tzn .znalezieniem wykonawcy instalacji chłodniczej. i tak wygospodarowane pomieszczenie wyłożyliśmy styropianem o grubości 10cm . na to poszla blacha ocynkowana. drzwi takie metalowe ocieplone do pomieszczeń gospodarczych, na podłodze gres. wszystko to zrobiliśmy sami ,tylko agregat zakładał fachowiec koszt cos ok 4tys. powiem ze początkowo dosyć często nas odwiedzał gdyż miał gdzieś wyciek. Ale raz przyjechal inny specjalista i od tego czasu kilka lat spokuj nic sie nie dzieje. Liczyliśmy sie z pieniędzmi wiec robiliśmy to najtańszym kosztem ale ogólnie pomieszczenie spełnia swoje zadanie kucharki sa bardzo zadowolone. w środku ustawiliśmy regały pomieszczenie nie jest zbyt duże jakieś 3x2m
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny