Uchwyt na aparaty powietrzne
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Uchwyt na aparaty powietrzne
witam
Strefa 998 jak możesz to prześlij na dleszek@wp.pl mocowanie aparatu kompletne z jednolitej płyty
kupujemy nowe fenzy i trzeba je jakoś umocować.
Strefa 998 jak możesz to prześlij na dleszek@wp.pl mocowanie aparatu kompletne z jednolitej płyty
kupujemy nowe fenzy i trzeba je jakoś umocować.
-
- OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie
Witam a jak jest z wytrzymałością tych "widełek" chodzi mi czy po mocniejszym szarpnięciu nie pękają.Ja w naszym Magirusie ten temat też przerabiałem i jak zrobię fotki to pokaże a zrobiłem to na wzór Stolarczyka w przedziale sprzętowym.Trochę czasu zajęło ale zmieściłem się w 150 zł za dwa uchwyty.A oto i moje uchwyty samoróbki

Jak ktoś potrzebuje opis to na PW

Jak ktoś potrzebuje opis to na PW
Ostatnio zmieniony czw 15 mar 2012, 19:30 przez bogdanskarbnik, łącznie zmieniany 2 razy.
Mogę poinformować, że mamy już prototyp dolnego mocowanie. Jest ona podobne do tego:

Po testach pojawi sie w ofercie. Nie chcemy sprzedawać nie sprawdzonego sprzętu.
Kompletne mocowanie będzie kosztowało około 130-150zł
Po testach pojawi sie w ofercie. Nie chcemy sprzedawać nie sprawdzonego sprzętu.
Kompletne mocowanie będzie kosztowało około 130-150zł
Sklep strażacki oferujący pełen wachlarz sprzętu pożarniczego. www.strefa998.pl
-
- OSP (gm., woj.): gm. Golina woj.wielkopolskie
- Kontakt:
Proszę się zastanowić, zanim pojmiecie decyzję o montażu aparatów...W samochodzie bojowym OSP w kabinie znajdował się komplet ludzi, auto na postoju, źle zamocowana butla w przedziala, wadliwy materiał i ... eksplozja, wyrywa się zawór a z butli robi się pocisk, strażak uchodzi z życiem, ponieważ butla przeleciała 10 cm obok głowy. Dziwne? nieprawdopodobne? raz w życiu broń sama strzela....
- Załączniki
-
- widok2
- Obraz.doc 061.jpg (186.76 KiB) Przejrzano 8339 razy
-
- widok1
- Obraz.doc 057.jpg (213.41 KiB) Przejrzano 8339 razy
-
- widok
- Obraz.doc 055.jpg (38.1 KiB) Przejrzano 8339 razy
Pozdrawiam:
Komendant Gminny ZOSP RP
Komendant Gminny ZOSP RP
Nasuwa mi się pytanie... jak mieliście zamontowane butle?źle zamocowana butla w przedziala, wadliwy materiał
Prosiłbym o zdjęcie mocowania.
-
- OSP (gm., woj.): woj. małopolskie
Koledzy, tak samo może dojść do wybuchu silnika, pożaru instalacji elektrycznej, w końcu kolizji z innym pojazdem - niestety wypadki się zdarzają i żeby się nie zdarzały to najlepiej nie wychodzić z domu. Gdzieś ten sprzęt musi jeździć. Pozdrawiam
Do: Strefa998
Widzę że Wasza Firma bardzo chce pomagać strażakom i stara się wprowadzać na rynek nowości aby ułatwić działania ratownicze. Mam taka propozycję do zastanowienia lub podjęcia tematu. Strażacy przy różnych akcjach zabezpieczają teren działania taśmą która po kilku razach jest do wyrzucenia. Jest cienka i trudno się ją zwija. Może Wasza Firma zastanowi się nad wykonaniem taśmy zwijanej na jakimś stojaku coś na podobieństwo zwijanego metra do mierzenia. Można wykonać mały bęben gdzie będzie zamontowana bardziej trwalsza taśma biało czerwona o długości na przykład 20, 30, 50 metrów w zależności od potrzeb strażaków. W bębnie będzie zwinięta taśma, do bębna będzie można zamontować stojak na jednej stabilnej nodze lub trzy nogi rozkładane na wysokość około 1 metra do tego drugi stojak z zaczepem na taśmę. Jeżeli w takim bębnie będzie zwinięta taśma o długości na przykład 50 metrów to można zastosować dodatkowe stojaki do zabezpieczenia miejsca w kształcie kwadratu. Po zakończonej akcji bardzo szybko będzie można taśmę zwinąć. Temat do przemyślenia dla firmy a dla strażaków temat do rozwinięcia. Może są jakieś inne pomysły.
Widzę że Wasza Firma bardzo chce pomagać strażakom i stara się wprowadzać na rynek nowości aby ułatwić działania ratownicze. Mam taka propozycję do zastanowienia lub podjęcia tematu. Strażacy przy różnych akcjach zabezpieczają teren działania taśmą która po kilku razach jest do wyrzucenia. Jest cienka i trudno się ją zwija. Może Wasza Firma zastanowi się nad wykonaniem taśmy zwijanej na jakimś stojaku coś na podobieństwo zwijanego metra do mierzenia. Można wykonać mały bęben gdzie będzie zamontowana bardziej trwalsza taśma biało czerwona o długości na przykład 20, 30, 50 metrów w zależności od potrzeb strażaków. W bębnie będzie zwinięta taśma, do bębna będzie można zamontować stojak na jednej stabilnej nodze lub trzy nogi rozkładane na wysokość około 1 metra do tego drugi stojak z zaczepem na taśmę. Jeżeli w takim bębnie będzie zwinięta taśma o długości na przykład 50 metrów to można zastosować dodatkowe stojaki do zabezpieczenia miejsca w kształcie kwadratu. Po zakończonej akcji bardzo szybko będzie można taśmę zwinąć. Temat do przemyślenia dla firmy a dla strażaków temat do rozwinięcia. Może są jakieś inne pomysły.
-
- OSP (gm., woj.): Hubenice-Kozłów(Gręboszów,małopolskie)
bardzo dobry pomysł kolegi powyżej. Ta taśma mogłaby być coś na wzór rozdawanych przez policje-taka na nadgarstek. Zwija się i jest odblaskowa. Mogłaby być troche cieńsza... ale pomysł bardzo dobry. To jest moje zdanie 

Chyba myślicie o 2 różnych taśmachanonim_998 pisze:bardzo dobry pomysł kolegi powyżej. Ta taśma mogłaby być coś na wzór rozdawanych przez policje-taka na nadgarstek. Zwija się i jest odblaskowa. Mogłaby być troche cieńsza... ale pomysł bardzo dobry. To jest moje zdanie

Swoją drogą pomysł kolegi @kronikarz naprawdę ciekawy i chyba warto by się nad tym zastanowić. Jakby to dobrze przetrawić to może wyjść z tego bardzo praktyczny element. Mam nadzieję, że ktoś podejmie temat...
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
@kronikarz dzięki za pokazanie problemu. Trzeba sobie zdać sprawę, że rozwiązanie będzie kilka razy droższe od standardowej taśmy ale myślę, że szybko się zwróci
W takim razie zaczynamy poszukiwania wytrzymałej taśmy biało/czerwonej w przystępnej cenie
Gdy to znajdziemy zwijadło będzie najmniejszym problemem 
Zapraszam na http://www.facebook.com/strefa998
Przykład gotowego zwijadła

Zapraszam na http://www.facebook.com/strefa998
Przykład gotowego zwijadła

Sklep strażacki oferujący pełen wachlarz sprzętu pożarniczego. www.strefa998.pl
Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to nasza jednostka ale widziałem że inne OSP również posiadają tak zwane reklamy przenośne swojej OSP. Wykonane jest to na zasadzie rolety zwijanej. W pojemniku zwinięta jest z trwałej gumowanej taśmy reklama jednostki, w obudowie zamocowane są dwie rozstawiane nogi a do tego składany aluminiowy kijek montowany w obudowie pojemnika. Wiadomo że koszt takiego czegoś będzie większy od tradycyjnej taśmy ale jest to i trwalsze. Jeżeli jednostka wzywana jest kilkadziesiąt razy w roku do wypadków lub innych akcji gdzie zabezpiecza teren taśmą to również wydaje sporo kasy.
-
- OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)
Odświeżam temat ponieważ nie chce zakładać nowego.
zakupiliśmy 4 aparaty AUER i potrzebujemy je zamocować w naszym wozie bojowym Jelczu 315 http://www.czerwonesamochody.com/detail ... e_id=47262
Czy ktoś z forumowiczów ma montowane aparaty na tego typu wozie? Jeśli tak to prosiłbym wypowiedź ewentualnie zdjęcia bądź sugestie gdzie można zamontować te aparaty.
zakupiliśmy 4 aparaty AUER i potrzebujemy je zamocować w naszym wozie bojowym Jelczu 315 http://www.czerwonesamochody.com/detail ... e_id=47262
Czy ktoś z forumowiczów ma montowane aparaty na tego typu wozie? Jeśli tak to prosiłbym wypowiedź ewentualnie zdjęcia bądź sugestie gdzie można zamontować te aparaty.
Zapraszamy na http://www.osp.rodaki.pl
-
- OSP (gm., woj.): Bierna, Sulików, Dolnośląskie
W naszym starze jest to rozwiązane tak:

U góry plastikowa obejma, u dołu aparat trzyma się na noszaku. Dodatkowo wycięte miejsce na zawór. Aparat pełni funkcję oparcia, w razie czego może być założony już w aucie.

U góry plastikowa obejma, u dołu aparat trzyma się na noszaku. Dodatkowo wycięte miejsce na zawór. Aparat pełni funkcję oparcia, w razie czego może być założony już w aucie.
-
- OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)
Dziękuję za zainteresowaniem tematem. U nas takie rozwiązanie chyba się nie przyjmie bo nie mamy za bardzo miejsca w kabinie na aparaty, chyba że ułożylibyśmy je na komorze silnika ale to ogranicza swobodę wsiadania i wysiadania. Pozostaje przedział sprzętowy. Będziemy musieli chyba przerobić jedną ze skrytek i tam je umieścić. Swoją drogą ciekawe rozwiązanie. Pozdrawiam.
Zapraszamy na http://www.osp.rodaki.pl
-
- OSP (gm., woj.): OSP Wyszonki Kościelne (gm. Klukowo woj. podlaskie)
my mamy w jelczu 004 takie same uchwyty jak kolega Raku, tylko dodatkowo aparaty są jeszcze zabezpieczone paskiem zeby się same nie wyrwały z mocowania do przodu. A co do swobody wsiadania i wysiadania wyobraź sobie że my mamy w kabinie w 004 2 aparaty i caly zestaw psp-r1. jak będe w remizie to zrobie zdjecia
Zapraszam na http://ospwyszonkikoscielne.blog.onet.pl/