OSP potrzebuje Pomocy
-
Topic author - Posty: 16
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): OSP w Łęce Prudnickiej gm.Prudnik woj.Opolskie
- Status: Offline
OSP potrzebuje Pomocy
Witam jestem nowy na tym forum, znalazłem je przez przypadek i bardzo mi się spodobało. Należę do straży która funkcjonuje już około dwóch lat . Dzięki pomocy księdza który odstąpił nam swój garaż w którym trzymamy motopompę i 10 węży i dwa rozdzielacze (zestaw ogólnie na zawody).Nasza motopompa z złomowiska dostaje bardzo dużo lewego powietrza więc PSP dostaliśmy jakąś inną PO5 lecz brakuje nam kraniku . Ale ogólnie przyszedłem waz tu prosić o różne rzeczy związane z OSP Węże ssawne rozdzielacz bo nasz jest nie szczelny a drugi jest to rozdzielacz grzybkowy więc na zawody nie za bardzo (ogólnie weżniemy wszystko pokryjemy koszt wysyłki ) za najbliżej 3 lata dopiero będziemy mieli własną remizę. Acha i takie pytanie czy my możemy dostać auto nie mając garażu na niego????
Pozdrawiam wszystkich i z Góry dziękuje.
Pozdrawiam wszystkich i z Góry dziękuje.
-
Re: OSP potrzebuje Pomocy
Nie macie szans, uzyskać samochodu nie mając garażu (bo gdzie byście go trzymali), poza tym zapewne w waszej okolicy jest sporo jednostek które maja remizę, garaż a posiadają starego żuka, lub inny zabytek...
Ostatnio zmieniony ndz 27 maja 2012, 12:45 przez knaustychy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
Auto typu transit/t4 z policji lub lublin/uaz z wojska zawsze możecie dostać. Niestety 90% z nich to benzyniaki. Malujesz, zakładasz "karmazyna" na dach, robisz przegląd, rejestrujesz i masz. A co do oddawania dobrego sprzętu, to nie masz szans. Osobiście, gdybym miał nadwyżkę ( pomarzyć można
) wolałbym oddać gdzieś blisko, najlepiej do sąsiedniej jednostki. Też bym chciał napisać "Daj bo ja nie mam" ale tak się nie da. Trzeba włożyć trochę pracy bo jak to powiedział Grabowski w filmie "Kariera Nikosia Dyzmy" "Za darmo to Ci dzisiaj nawet własna żona d**y nie da".

Starszy sikawkowy
Kolego podaj kontakt. Mogę podarować trzy węże ssawne i rozdzielacz kulowy starego typu może znajdą się jeszcze jakieś drobiazgi. Jesteś z mojego regionu i to blisko.
-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
Jeżeli kolego się z czymś takim nie spotkałeś, to nie wprowadzaj kogoś w błąd. Wszystko da się zrobić. Sam u siebie w OSP nie mam garażu i trzymam samochód u siebie i nikt nie robi z tego żadnych problemów.knaustychy pisze:Nie macie szans, uzyskać samochodu nie mając garażu (bo gdzie byście go trzymali)
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
Do CiahMen.
Kolego napisałeś że potrzebujecie sprzęt. A jak ktoś proponuje to olewacie. Tak jak napisałem mogę przekazać używane węże ssawne 3 szt., i jeden rozdzielacz kulowy starego typu i do tego macie bardzo niewiele do mojej jednostki. Mam jeszcze kilka drobiazgów lecz sami musicie zobaczyć czy takie coś jest Wam potrzebne. Jeżeli jest temat nieaktualny to napiszcie bo może inna jednostka będzie zainteresowana. Takie podejście jak Wasze zniechęca do pomagania innym. Prosić się aby ktoś przyjechał i odebrał to chyba już nie te czasy. Pozdrawiam.
Kolego napisałeś że potrzebujecie sprzęt. A jak ktoś proponuje to olewacie. Tak jak napisałem mogę przekazać używane węże ssawne 3 szt., i jeden rozdzielacz kulowy starego typu i do tego macie bardzo niewiele do mojej jednostki. Mam jeszcze kilka drobiazgów lecz sami musicie zobaczyć czy takie coś jest Wam potrzebne. Jeżeli jest temat nieaktualny to napiszcie bo może inna jednostka będzie zainteresowana. Takie podejście jak Wasze zniechęca do pomagania innym. Prosić się aby ktoś przyjechał i odebrał to chyba już nie te czasy. Pozdrawiam.
-
Topic author - Posty: 16
- OSP (gm., woj.): OSP w Łęce Prudnickiej gm.Prudnik woj.Opolskie
przepraszam za nieobecność gdyż miałem problemy z routerem