Witam,
mam następujący problem. na początku maja złożyłem pisemną rezygnację z funkcji skarbnika z powodu nieodpowiedniej współpracy z prezesem. Wczoraj było zebranie zarządu w tej sprawie (prezes nawet mnie nie poinformował, dowiedziałem się od innych osób o zebraniu i jeszcze zdążyłem pójść). Na zebraniu zarząd nie przyjął mojej rezygnacji. I tu moje pytanie co w takiej sytuacji należy zrobić? Statut nic na ten temat nie mówi (nie ma przewidzianej sytuacji, że zarząd nie przyjmuje rezygnacji). Mimo wielu namów zarządu na pozostanie w zarządzie odmówiłem, bo nie wyobrażam sobie współpracy z obecnym prezesem (człowiek starej daty, który ma zupełnie inną wizję OSP i na dodatek składa skargi do PSP na swoich strażaków). Pytanie czy jeśli zarząd nie przyjął mojej rezygnacji to muszę dalej być skarbnikiem? Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji?
Zarząd nie przyjął mojej rezygnacji
-
Topic author - Posty: 255
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): warmińsko-mazurskie
- Status: Offline
Re: Zarząd nie przyjął mojej rezygnacji
Nikt nie ma prawa decydować czy Twoją rezygnację przyjąć, to jest funkcja społeczna. Powinieneś zachować kopię pisma rezygnacji z potwierdzeniem wpływu do zarządu z datą, a reszta to już zmartwienie prezesa.
-
- Status: Offline
Re: Zarząd nie przyjął mojej rezygnacji
Zarząd musi przyjąć twoją rezygnacje. Rozlicz się z zarządem w cywilizowany sposób i po kłopocie.