Raczej ARKOM http://www.arkom.com.pl/ ale to całkiem inne auto niż piszesz wcześniej i z tego co słyszałem o jednym egzemplarzu okazało się być dość awaryjne.kamyk01 pisze: Z tego co pamiętam Tatra jest dostępna na polskim rynku, a oferuje ją PS SZCZĘŚNIAK z tym, że podwozie to 2 osie(tył na bliźniaku) i napęd na przód i tył.
Nie wiem do jakiej kategorii ludzie mnie zaliczasz ale w naszym aucie było sporo niestandardowych rozwiązań, załącznik SIWZ był pisany przez ok pół roku, był konsultowany z "zabudowywaczami", przedstawicielami producentów podwozi i kolegami, którzy wcześniej kupowali auta nie liczył 4 stron a o ile pamiętam ponad 20 ale i tak bazą musiało być typowe dostępne na rynku auto z CNBOP. Producent robił ukłon godząc się na wiele rozwiązań, których polskie przepisy nie przewidują. Jednostka która zdecydowała się na innego producent i inne podwodzie i przy tym zerżnęła część naszego SIWZu w 2 przetargach nie dostała żadnej oferty. W trzecim dostali cenę o jakieś 150 tysiaków większą niż rynkowa i potulnie wzięli co im dano bo kasę z UE trzeba było rozliczyć.