Będę bardzo wdzięczny jeśli pomożecie mi doprowadzić mundur do porządku

W zasadzie nie ma się o co czepiać. Drobny szczególik to lekko niesymetryczne przypięcie odznaczeń- powinno być deko w stronę lewego rękawa. No i do kompletu przydałyby się dystynkcje pełnionej funkcji (choćby zwykły strażak).lajzans pisze:Starałem się przypinać medale, odznaczenia zgodnie z regulaminem jednak nie mam pewności czy wszystko zrobiłem dobrze
Mi też się trochę nie podoba, te nowsze są mniejsze od tych wcześniej produkowanych.damian_osp pisze:Ten sznur jest jakiś dziwny ;/ Już raz widziałem taki typ. Nie wiem kto takie cos produkuje.
No właśnie wydaję mi się że to nei jest przekręcony sznur. Może kolega który założył temat powie czy z drugiej strony sznura jest niebieska nitka na wierzchu.fireman90 pisze:W jakim sensie dziwny ? Normalny sznur galowy, taki jak np. tu http://mat-poz.pl/umundurowanie-osp/401 ... ter_column Ten na fotce być może tyle co wyjęty z opakowania i nie zdążył się "uleżeć". Fakt faktem, że większa część warkocza jest przekręcona na opak.
Fotka jest mizernej jakości, ale na fragmencie warkocza, od strony zawieszki widać owąż niebieską nitkę. Nie zapominajmy, że główny kolor sznura to srebrny (dawniej biały) a tylko przeplatany nitką w kolorze niebieskim.damian_osp pisze: czy z drugiej strony sznura jest niebieska nitka na wierzchu.
lajzans pisze:jak nosić jeden medal
jarkraw pisze:Pani prawidłowo.
Czy pytasz o to czy możesz nosić medal, który nie został nadany Tobie? Bez żartów...Sęku pisze:Witam mam pytanie.
Mam medal po moim pradziadku "Order Odrodzenia Polski, Polonia Restituta" należę do OSP. Czy ja mogę go nosić na mundurze?
Ale byś się wygłupił jakbyś to założył. Te medale - proponuję Ci włóż do pięknej gablotki i ustaw w domu na honorowym miejscu.Sęku pisze:Witam mam pytanie.
Mam medal po moim pradziadku "Order Odrodzenia Polski, Polonia Restituta" należę do OSP. Czy ja mogę go nosić na mundurze?