Gdzie pisać wnioski o wsparcie dla OSP
-
Topic author - Posty: 35
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): werbkowice, lubelskie
- Status: Offline
Gdzie pisać wnioski o wsparcie dla OSP
PROSZĘ USUNĄĆ MÓJ PROFIL NA FORUM - 

Ostatnio zmieniony sob 14 gru 2013, 10:11 przez djshary, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Gdzie pisać wnioski o wsparcie dla OSP
Nadlesnictwo, ORLEN, krus, św Krzysztof, WORD, firma która ubezpiecza Waszych strażaków na wypadek w czasie akcji, bank (który ma siedzibe w Waszej gminie), prywatni przedsiębiorcy z Waszej okolicy. Podstawa to utworzyć stronę internetową Waszej OSP i promować firmy , które Was wspierają.
Mam podobne pytanie.
Zostało wymienionych kilka firm. Czy wiecie jak sprawa wygląda z MDP?
Jak wiadomo prawnie MDP nie może brać udziału w akcjach ratowniczo-gaśniczych, także nie ma na nią umundurowania bojowego czy też sprzętu. Jednak dofinansowanie np. na dojazd do pobliskiej (ok 45 km) JRG, czy obozy itp.
Czy ktoś już borykał się z takim problemem? Jeżeli tak, to proszę o poradę jak to wygląda z rozliczeniami później itp.
Z góry wielkie dzięki.
Zostało wymienionych kilka firm. Czy wiecie jak sprawa wygląda z MDP?
Jak wiadomo prawnie MDP nie może brać udziału w akcjach ratowniczo-gaśniczych, także nie ma na nią umundurowania bojowego czy też sprzętu. Jednak dofinansowanie np. na dojazd do pobliskiej (ok 45 km) JRG, czy obozy itp.
Czy ktoś już borykał się z takim problemem? Jeżeli tak, to proszę o poradę jak to wygląda z rozliczeniami później itp.
Z góry wielkie dzięki.
-

Ostatnio zmieniony sob 14 gru 2013, 10:13 przez djshary, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisałem do nadleśnictwa i kase dostałem na sprzęt , i od sponsorów prywatnych też się udało . Czekam na decyzje z Orlenu , Krusu.
-

Ostatnio zmieniony sob 14 gru 2013, 10:23 przez djshary, łącznie zmieniany 1 raz.
Szkoda tylko, że tak pózno się za to zabrałem, bo mozna było dużo wcześniej o wiele więcej załatwić . Tylko że ja u nas w jednostce jestem kierowcą i za wszystkim chodzę , od remontu samochodu,załatwiania sprzętu ,sponsorów , remont remizy i na szkoleniu chlopaków włącznie. Bo naczelnik z prezesem można powiedzieć ,że są bo są
Na szczęście nie blokują moich działań , także w tym roku udało mi się sporo załatwić . A i jeszcze kolega stronę założył też w tym roku
Powodzenia
dla chcącego nie ma nic trudnego

-
- OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie
Koledzy w każdym województwie lub powiecie jest takie coś jak ochrona środowiska, trzeba tylko złożyć wniosek i czekać .Moja jednostka za pośrednictwem Gminy złożyła papiery i dostaliśmy dofinansowanie w 75% do zakupu sprzętu ale na resztę trzeba mieć środki własne .
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
późno nie późno pisać zawsze można pod koniec roku jak macie jakieś środki do zosprp o dotacje do sprzętu po instytucjach nigdy za późno nie jest
-
- OSP (gm., woj.): Troszyn Polski (gm. Gąbin, woj. Mazowieckie)
Wracając do pytania o dofinansowanie dla MDP:
Często różne firmy/instytucje prowadzące działalność charytatywną opisują, że przekazują środki na rozwój kultury fizycznej zwłaszcza wśród dzieci i młodzieży. Przy sprytnym opisaniu przeznaczenia środków można wyrwać parę groszy
Często różne firmy/instytucje prowadzące działalność charytatywną opisują, że przekazują środki na rozwój kultury fizycznej zwłaszcza wśród dzieci i młodzieży. Przy sprytnym opisaniu przeznaczenia środków można wyrwać parę groszy
Rozumiem. Jednak bardziej martwią mnie regulacje prawne, o których nie mam pojęcia. Jak się później z takiej darowizny rozliczyć itp. Pisałem do lokalnego nadleśnictwa (tam się jeszcze zastanawiają) oraz do GS SCh, którzy wyrazili chęci pomocy w, krótko mówiąc, towarach. W sprawach finansowych, o ile sie nie mylę, trzeba zapłacić podatek od wzbogacenia się itp. Jednak jak to działa w MDP?kacper93 pisze:Wracając do pytania o dofinansowanie dla MDP: