Szkolenie OSP
-
Topic author - Posty: 56
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Balków.Piątek, łódźkie
- Status: Offline
Szkolenie OSP
Witam,
Mam pytanie czy PSP powinna posiadać w swoich archiwach kopie lub jakiś dokument potwierdzający odbycie szkolenia przez strażaka?
Ponieważ jeden z moich druhów nie może zostać wysłany na badania gdyż nie posiadają w gminie ani my w strażnicy takiego dokumentu. Strażak ten robił taki kurs gdyż był w PSP zamiast w wojsku (ma ok 45lat).
Mam pytanie czy PSP powinna posiadać w swoich archiwach kopie lub jakiś dokument potwierdzający odbycie szkolenia przez strażaka?
Ponieważ jeden z moich druhów nie może zostać wysłany na badania gdyż nie posiadają w gminie ani my w strażnicy takiego dokumentu. Strażak ten robił taki kurs gdyż był w PSP zamiast w wojsku (ma ok 45lat).
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Re: Szkolenie OSP
Ale po co zaświadczenie o ukończeniu kursu żeby iść na badania? Jeśli jest członkiem JOTu to gmina ma obowiązek wysłać go na badania.
-
No u nas nie ma JOT-u.
Tak ale w takim razie po co mu badania jeśli nie ma szkolenia i tak nie będzie mógł jeździć do akcji.
Tak ale w takim razie po co mu badania jeśli nie ma szkolenia i tak nie będzie mógł jeździć do akcji.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
jak nie ma kursu to szkoda na badania iść a z tego co pisze druh ma 45 lat to i pewnie kurs nie ważny
-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
po co mu szkolenie, jak nie ma badań...Kamil21 pisze:po co mu badania jeśli nie ma szkolenia
Gdzieś już słyszałem takie tłumaczenie...

Starszy sikawkowy
-
Przecież kurs jest dożywotnio.
Niech idzie na badania a papierów szukajcie. Ewentualnie napiszcie pismo do komendy miejskiej/powiatowej aby przysłali, że w tym czasie Druh był funkcjonariuszem PSP i ukończył takie a takie kursy.
Powodzenia!
Niech idzie na badania a papierów szukajcie. Ewentualnie napiszcie pismo do komendy miejskiej/powiatowej aby przysłali, że w tym czasie Druh był funkcjonariuszem PSP i ukończył takie a takie kursy.
Powodzenia!
-
No w tym problem że już trzy komendy oddzwoniłem i wysłałem pisma i żadna nic nie ma w swoich dokumentach więc dlatego założyłem ten post.
Pisałem do komendy w której służył i w której odbywał szkolenie i one takiego czegoś nie mają i wysyłali mnie do siebie nawzajem, z tłumaczeniem że tamta komenda powinna posiadać takie i takie dokumenty.
Pisałem do komendy w której służył i w której odbywał szkolenie i one takiego czegoś nie mają i wysyłali mnie do siebie nawzajem, z tłumaczeniem że tamta komenda powinna posiadać takie i takie dokumenty.
-
No rozumiem. Dla mnie to chore ze nic nie wiedzą...Kamil21 pisze:No w tym problem że już trzy komendy oddzwoniłem i wysłałem pisma i żadna nic nie ma w swoich dokumentach więc dlatego założyłem ten post.
To ciekawe na jakiej podstawie go zatrudniali , a po drugie jeśli się idzie na kurs/ szkolenie, to musisz mieć badania i ubespieczenie a nie odwrotnie
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
-
- OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie
nie wiem, byc moze sie myle ale PSP w Polsce jest od 20lat dopiero. dokumenty mogly sie nie uchowac z tamtego systemu. wtedy OSP jechalo i zabieralo ludzi z ulicy do jakiego pozaru.
I jechało się do komendy powiatowej i w jeden dzień robiło 3 kursyXCerber pisze:nie wiem, byc moze sie myle ale PSP w Polsce jest od 20lat dopiero. dokumenty mogly sie nie uchowac z tamtego systemu. wtedy OSP jechalo i zabieralo ludzi z ulicy do jakiego pozaru.

STAR POWER
-
Tylko szkoda że nie posiadają żadnego potwierdzenia tych kursów:)