Radiostacja do 1000zł
-
Topic author - Posty: 282
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Kuźnica Grabowska
- Status: Offline
Radiostacja do 1000zł
W zeszłym roku odebrano trochę grosza kołom gospodyń w gminie, bo nie wykorzystywały tych pieniędzy i przekazano je na straże. Nasz prezes chyba dopiero wytrzeźwiał i przypomniał sobie o tej kasie prawie 2 lata po informacji. Żeby te pieniądze nie przepadły, pomyśleliśmy o zakupie radiostacji bazowej, ponieważ nie posiadamy żadnego sprzętu łączności. A z racji, że nie korzystaliśmy z takiego, to nie mamy własnej opinii. Moglibyście coś polecić za takie pieniądze? Póki co nie wiem, czy możemy kupić coś droższego z naszą dopłatą, bo faktura ma być na UG niestety, więc narazie jakaś informacja o radyjku do 1000zł bardzo by nam pomogła. Pozdrawiam 

-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
Re: Radiostacja do 1000zł
co masz na myśli bazowa samochodowa czy do remizy, jak macie 1000 warto do zosprp iśc moze mają dotację jaką nie wykorzystaną na radia,tak jak u nas była taka dotacja 800 zł dopłacali a gmina czy osp reszte
Jak już pisałem w jednym poście ... Przejdź się do Komendy PSP zapytaj kwatermistrza najlepiej. nie powinno być problemów.
Napisz do czego ja potrzebujecie bo pojęcie "bazowa" można różnie rozumieć.
Domyślam się że jeśli macie samochód to macie w nim radio, no chyba że chcecie wymienić.
Bo żeby do remizy na stałe montować radio to troszkę bez celu, no chyba że do selektywnego potrzebujesz.
Najlepiej jakbyś się określił po co Wam to radio.
Domyślam się że jeśli macie samochód to macie w nim radio, no chyba że chcecie wymienić.
Bo żeby do remizy na stałe montować radio to troszkę bez celu, no chyba że do selektywnego potrzebujesz.
Najlepiej jakbyś się określił po co Wam to radio.
-
sorki, że dopiero teraz pisze. do samochodu radio bo właśnie jest taki zonk, że nie mamy 

-
jak macie 1000 warto do zosprp iśc moze mają dotację jaką nie wykorzystaną na radia,tak jak u nas była taka dotacja 800 zł dopłacali a gmina czy osp reszte,u nas pierwsze radio tak kupiliśmy, i bodajże sprzedają gm 360sloikk pisze:sorki, że dopiero teraz pisze. do samochodu radio bo właśnie jest taki zonk, że nie mamy
Ostatnio zmieniony śr 14 lis 2012, 12:03 przez ospglinik, łącznie zmieniany 1 raz.
W okolicy 1000zł to kupicie motorole CM-140 co prawda rewelacji nie ma bo tylko 8 kanałów ale wystarczy.
Ale proponowałbym zgłosić się do waszej KW do warsztatu radiowego. Tam napewno mają jakieś radia które wycofali ze swoich samochodów lub dostali z Policji. wtedy takie radio przekażą (od razu zaprogramują) nieodpłatnie. A te 1000zł możecie przeznaczyć na coś innego
Swoją drogą jak możecie działać nie mając radiostacji w samochodzie ? na jakiej zasadzie przekazujecie meldunki o wyjeździe, dojeździe i z miejsca akcji ??
Ale proponowałbym zgłosić się do waszej KW do warsztatu radiowego. Tam napewno mają jakieś radia które wycofali ze swoich samochodów lub dostali z Policji. wtedy takie radio przekażą (od razu zaprogramują) nieodpłatnie. A te 1000zł możecie przeznaczyć na coś innego

Swoją drogą jak możecie działać nie mając radiostacji w samochodzie ? na jakiej zasadzie przekazujecie meldunki o wyjeździe, dojeździe i z miejsca akcji ??
-
No właśnie u nas w gminie jest taka chora sytuacja i nie tyczy się tylko naszej jednostki. Nie jesteśmy w KSRG i jeździmy wysłużonym żuczkiem, obstawiając tylko pożary we własnej miejscowości. Gdy coś się dzieje i (jak Bóg da) ktoś włączy syrenę, to wyjeżdżamy na miejsce i jeśli dojeżdża na miejsce obsada z JRG, to nasz wyjazd jest wtedy zatwierdzony. Gorzej jeśli jest jakiś pożar ściółki lub traw i jesteśmy tylko my i systemowa jednostka gminna, z którą się nie dogadujemy, to o naszej obecności tam nikt inny się nie dowiaduje. Ale to już takie zaniedbywanie małych jednostek w gminie i wyniki "starań" starego zarządu, który niestety wciąż jest przy kadencji i dalej w ten sam sposób czuwa przy dynamicznym rozwoju jednostkimarcin_op pisze: Swoją drogą jak możecie działać nie mając radiostacji w samochodzie ? na jakiej zasadzie przekazujecie meldunki o wyjeździe, dojeździe i z miejsca akcji ??
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
Nikt z Was nie posiada telefonu? W jaki sposób informujecie PSK o wycofaniu z podziału?to o naszej obecności tam nikt inny się nie dowiaduje.
Oczywiście abstrahując od potrzeby posiadania radia. Ja też próbuję od paru lat kupić radio do samochodu - niestety zawsze jest coś ważniejszego do kupienia, co za tym idzie ciągle dzwonimy ze swoich telefonów na 998 i nie było problemów.
No i nasza kochana polska, co gmina to inaczej, ale dziwi mnie bardzo że jedziecie do akcji (nawet sami do wioski) i nikt o tym nie wie na MSK/PSK. U nas jadąc nawet na stacje zatankować samochód trzeba zgłosić do stanowiska kierowania.
Ale tak jak pisałem. Zadzwoń do waszej KW PSP i napewno coś tam będą mieli wam do przekazania.
Ale tak jak pisałem. Zadzwoń do waszej KW PSP i napewno coś tam będą mieli wam do przekazania.
-
kolego sloikk na gminę możecie wziąć w zosprp moze mają na stanie jaką dotację nie wykorzystaną przez jednostkę osp w zospie takie radio kosztuje 1800 dopłaty bodajze jest 800 sprzedają bodajże gm 360
Na allegro kupisz używane GM 360 i fakturę Ci wystawia a co do zgłaszania wyjazdów śmiało dzwon na 998 i informuj o waszych działaniach
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny
-
ale co nowe to nowe 

-
jak postepy z radiem
-
Póki co nie byłem, bo byłem na wyjeździe i mam szkołę. Ale jutro mam zamiar wybrać się do komendanta gminnego na pogawędkę, a że jest już ładne kilka lat pracownikiem PSP pewnie coś doradzi 
edytowany: Niestety nie zastałem komendanta w domu. Jutro spróbuję go złapać

edytowany: Niestety nie zastałem komendanta w domu. Jutro spróbuję go złapać