Nagrody za uratowanie życia

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
daiman998
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Gąbin - pow. płocki - woj. maz
Status: Offline

Nagrody za uratowanie życia

Post autor: daiman998 »

Przepraszam, że nowy temat zakładam jeśli był podobny, ale jak korzystam z opcji ,,szukaj" to zaraz mnie wylogowuje.

Istnieje w naszym kraju fundacja, która ma na celu nagradzanie osób, którzy w ponadprzeciętny sposób zaangażowały się w ratowanie życia ludzkiego. Nagrody te przyznawane są ratownikom, lekarzom, strażakom, policjantom itp., którzy narazili własne życie[quote], bądź wykazali się ponadprzeciętnym zaangażowaniem w ratowaniu życia ludzkiego. Dotyczy to osób, które robiły to za równo na służbie, jak i zwyczajnie w cywilu.
Fundacja nosi imię Hanki Bożyk - więcej info - http://hankabozyk.nazwa.pl/fundacja/

Byłem jednym z laureatów tej nagrody, którzy otrzymali tą nagrodę za uratowanie życia w 2011 roku. Pan profesor Bożyk, który prowadzi tą fundację bardzo prosił mnie o pomoc w zdobywaniu kandydatur strażaków do nagrody, gdyż mimo tego, że jedna z nagród zarezerwowana jest dla strażaka to KG PSP, ani ZOSP nie typuje kandydatór, a robi to np. policja.
W związku z tym zwracam się z wielką prośbą, jeśli któryś z waszych kolegów z OSP/PSP wykazał się ponadprzeciętnym zaangażowaniem w ratowaniu życia ludzkiego to zgłaszajcie jego kandydaturę do nagrody.

Jeśli sami nie chcecie zgłaszać, a wiecie gdzie jest taki strażak to piszcie pw do mnie. Pan profesor zaznaczył, że nie jednokrotnie ukazuje się informacja w gazecie, że strażak uratował, człowieka, a następnego dnia już nikt o tym w gazecie nie pamięta.
Mi przyszedł na myśl strażak, który w styczniu uratował kobietę, która wpadła do przerębla nad jeziorem maltańskim w Poznaniu, ale niestety jest spory problem z namiarem na tego Pana.

Zachęcam gorąco do zgłaszania kolegów.