star 200 hamulce
-
Topic author - Posty: 88
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
star 200 hamulce
witam wszystkich... mamy problem z hamulcami w starze ..byliśmy na przeglądzie i wszystko jest w miare..hamulce nawet są dobre wedłóg pomiarów...przód wyskoczył z rolek tył też...ale na suchej drodze ma się wrażenie że tył mało co hamuje na śliskim to widać .przód staje a tył jakby nic nie hamował.przy mocnym "depnięciu" zatrzymuje się i tył.okładziny są dobre ,suche i były odpowietrzane od nowa..i wszystko gra.słyszałem że jest jakieś ustawianie hamulca z tyłu ..korektor hamowania podobno..jakby ktoś coś słyszał na ten temat to bardzo proszę o rade...z góry DZIĘKUJĘ i pozdrawiam..
-
- OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie
Re: star 200 hamulce
Kiedyś jeździłem Starem 200 zawodowo takich problemów nie miałem,ale wejdź pod niego nad tylnym mostem powinien być taki zawór z takim ruchomym prętem.Koniec pręta ma połączenie gumowe z mostem, rozłącz połączenie i daj dźwignie do góry i próbuj hamowanie lub odwrotnie dźwignia w dół .Zobaczysz czy jest różnica ,jeśli nie to musisz pytać mechanika co robi przy takich samochodach bo przyczyn może być wiele np.różne okładziny przód - tył
dzię ki bardzo za radę . sprawdze to napewno.tylko niewiem czy mogę dużo ten drut wysunąć zeby nie zepsuc czegoś
-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
A wodę z układu(zbiorników) spuszczaliście? Do odmrażacza dolewaliście denatury?
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
-
- OSP (gm., woj.): Katowice, Śląskie
A to konieczne jest?strazak102 pisze:A wodę z układu(zbiorników) spuszczaliście? Do odmrażacza dolewaliście denatury?