Koledzy ponawiam pytanie
Jestem Komendantem Związku OSP RP
w naszej Gminie nie ma zatrudnionego na umowę innego Komendanta Gminnego, lecz Mój Wójt myśli że ja jemu podlegam. Na ostatniej Sesji Rady Gminy posunoł się nawet do niecenzuralnych słów pod adresem Moim oraz całego Zarządu Gminnego, jedną z zasadniczych spraw było to że nie zameldowałem jego osobie gotowości jednostek do Zawodów sportowo - pożarniczych. Z mojej wiedzy wynika że taki meldunek składa sie Druhowi najwyższemu stopniem ze Zwiazku obecnemu na takich Zawodach.
Proszę o poradę
Komu złożyć meldunek o gotowości drużyn na zawodach Gminnych
-
Topic author - Posty: 13
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Łódź Łódzkie w Łódzkim
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): OSP- Bolków gm. Bolków woj.Dolnośląskie
Re: Komu złożyć meldunek o gotowości drużyn na zawodach Gmin
Witam .
Dokładnie kolego meldunek składasz druhowi z najwyższą funkcją lub funkcjonariuszowi PSP jeżeli jest sędzią głównym tych zawodów. U mnie też był podobny przypadek, ponieważ pan burmistrz też ogłosił to na sesji rady , a że nie lubi strażaków ochotników w gminie to trzeba było się pokazać na sesji przed swoimi " kolesiami". Nigdzie nie jest określone że musimy składać meldunek burmistrzowi/ wójtowi. Więc o tego incydentu meldunki składamy druhom z OSP lub PSP. Pozdrawiam
Dokładnie kolego meldunek składasz druhowi z najwyższą funkcją lub funkcjonariuszowi PSP jeżeli jest sędzią głównym tych zawodów. U mnie też był podobny przypadek, ponieważ pan burmistrz też ogłosił to na sesji rady , a że nie lubi strażaków ochotników w gminie to trzeba było się pokazać na sesji przed swoimi " kolesiami". Nigdzie nie jest określone że musimy składać meldunek burmistrzowi/ wójtowi. Więc o tego incydentu meldunki składamy druhom z OSP lub PSP. Pozdrawiam

-
- OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie
Re: Komu złożyć meldunek o gotowości drużyn na zawodach Gmin
witam meldunek składa się funkcyjnemu związku ochotnicy chyba nie meldują funkcjonariuszom psp to chyba czytałem w ceremoniale osp musiałbym to sprawdzić ale u mnie na zawodach już od x lat nie składamy żadnych meldunków, prezes lub komendant witają przybyłych gości także samorządowców jeśli są obecni drużyny osp i przekazuje zawody do dyspozycji komisji sędziowskiej, przewodniczacy komisji ustala drobne szczegóły z drużynami losowanie i zawody -ogłoszenie wyników rozdanie nagród jeśli są medale i wyróznienia to także i robi to wójt z prezesem razem .prezes żegna i zamyka zawody razem z komendantem gminnym i wszystko jest ok. nikt nie czuje się urażony. ciekawe kto tak główkował żeby komendant gminny był podległy wójtowi czy burmistrzowi .jest komendant zw osp i komendant gminny i przeważnie w jednej osobie to jest sztuka . komendanta zw osp wójt czy burmistrz zwolnić nie może ale komendanta gminnego może to jest ciekawe ?komendantowi gminnemu należy sie wynagrodzenie i pełny sort mundurowy raz na 5 lat a komendantowi zw osp nic .dlatego jest w jednej osobie? można było inaczej nazwać tego pracownika i nie byłoby mieszania a tak to komendant podległy i wójtowi i prezesowi tylko ciekawe w której osobie on w danej chwili jest? Fajne co?