Samochód dla OSP

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
mateusz23
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Kałuszyn woj. Mazowieckie
Status: Offline

Samochód dla OSP

Post autor: mateusz23 »

Witam wszystkich druhów :D słuchajcie mam do was kilka pytań jesteśmy nie dużą jednostką z gminy Kałuszyn woj. Mazowieckie koło Mińska Mazowieckiego jest nas 16 druhów z tego 9 przeszkolonych niestety nie mamy samochodu naszego Burmistrza nie stać niestety na samochód ani nowy ani używany zawsze ucieka od tematu albo obiecuje to na przyszłe lata nie dysponujemy dużymi pieniędzmi coś około 10 tys. zł ale drugie 10 ma nam dołożyć sponsor chcieliśmy kupić jakiegoś busa bo nic większego nie zmieścimy do naszego garażu ale ta suma pieniędzy to raczej za mało wyposażenie mamy w miare w tym roku zakupiliśmy pompe hondy, 8 hełmów, 4 wężę W 52 i 4 W 75, 6 mundurów koszarowych, 6 par butów bojowych, 8 pasów, 2 prądownice, 2 rozdzielacze i reszte sprzętu jaki posiadamy: piła do drewna stihl, pompa PO-5, wężę, toporki. wężę 110 ssące mundury bojowe, stare hełmy, rozdzielacze, prądownice itp. tylko brak samochodu :( I teraz pytanie czy jest szansa na dofinansowanie przerobienia używanego busa? Czy za te pieniądze jest szansa kupić coś wmiare do jazdy?

jerzy988
OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie

Re: Samochód dla OSP

Post autor: jerzy988 »

witaj druhu z opisu twojego to masz trochę podstawowego sprzetu tylko brak samochodu ale skoro przypuszczam kupiliście to za swoje czy w inny sposób zdobyliście to wam chwała .burmistrza czy wojta jest obowiązek utrzymania jednostki osp w miarę możliwości ale przecież macie zarząd gminny którego komendant ma też swoje obowiązki . jest na pewno fundusz przeznaczony na utrzymanie wszystkich jednostek w gminie którym powinien dysponować zarząd tak jest u mnie i my decydujemy o zakupach .oczywiście kupno samochodu byśmy konsultowali z wójtem bo to on kupuje. ale odradzam stanowczo kupno jakiegoś busa cywilnego będą przeróbki koszta i kłopoty żeby przeszedł jako samochód specjalny wiem bo przerabiałem samochód tylko nasz był już specjalny to mniejszy kłopot . za darmo muszą przekazywać samochody dla osp straże psp o ile mają ,szukaj w policji ,wojsku, pogotowiu też przy dobrych chęciach jak mają to przekazują .za tą sumę którą obecnie masz a garaż jest mały spróbuj w chełmnie w firmie PROMETEUSZ jest na internecie wyszukasz zadzwonisz może sprowadzić firma sprzedaje samochody używane z zachodu strazackie ale widziałem też i z naszych osp myśmy kupili od niego już 4 samochody do gminy magirusy 2 i 2 mercedesy na razie bez awarii a już kilka lat ich mamy są także inne firmy .tylko jak kupisz samochód na jednostkę osp gmina nie musi go utrzymywać właścicielem bedzie osp i ona go utrzymuje z własnych środków ale będzie mogła go sprzedać jeśli przekażecie ten samochód na gminę to gmina będzie go utrzymywać jesli go przejmie bo nie musi też tak robiłem dostałem stara z psp na jednostkę i przekazałem go na gminę odchodzą remonty i utrzymanie lącznie z kierowcą tak że widzisz temat długi i do przemyślenia ale cywila nie kupuj lepiej poczekać dołożyć i kupić używanego ale strażackiego gotowca do walki

slawko91
OSP (gm., woj.): Bieliny gm. Ulanów, woj. podkarpackie
Kontakt:

Post autor: slawko91 »

Też polecam firmę Prometeusz. Nam Burmistrz kupił 30-letniego Merca 508D sprowadzonego z niemiec w filii Prometeusza w Sandomierzu i powiem tak, jak na swoje lata auto w stanie bardzo dobrym, brak większych awarii.
"Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia" - Albert Einstein
http://ospbieliny.cba.pl

dh.michal
OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
Kontakt:

Post autor: dh.michal »

Kolego szukałem trochę i znalazłem takie oferty nie są to auta najnowsze ale za to cena w miarę niska.

http://moto.allegro.pl/mercedes-benz-lf ... 54154.html

http://otomoto.pl/renault-b70-T2944018.html

http://otomoto.pl/steyr-590-gba-T3435265.html

http://www.e-prometeusz.eu/index.php?op ... &Itemid=60

Możesz druhu kolego jeszcze z nimi się skontaktować http://straze.eu/ Bo mają także dobry i tani sprzęt.
„Idę tam,skąd wszyscy inni uciekają w obawie przed śmiercią”

http://www.osp.wies-zebry.pl

jerzy988
OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie

Post autor: jerzy988 »

radzilbym firmę sprawdzoną co jest na rynku lat kilanascie a nie sprowadzi kilka sztuk i szukaj wiatru w polu a prometeusz ci pomoże także później no i jest możliwośc nawet rat facet to emerytowany strazak chyba brygadier czy coś takiego nie pamietam synowie prowadzą też strazacy mają filie w kraju

wm71

Post autor: wm71 »

Myśle że powinieneś mateusz23 tego typu pojazdu poszukać: http://allegro.pl/peugeot-boxer-1-9td-g ... 12788.html
Awatar użytkownika

GLM
OSP (gm., woj.): Długa Koscielna

Post autor: GLM »

mateusz23 pisze:Witam wszystkich druhów :D słuchajcie mam do was kilka pytań jesteśmy nie dużą jednostką z gminy Kałuszyn woj. Mazowieckie koło Mińska Mazowieckiego jest nas 16 druhów z tego 9 przeszkolonych niestety nie mamy samochodu naszego Burmistrza nie stać niestety na samochód ani nowy ani używany zawsze ucieka od tematu albo obiecuje to na przyszłe lata nie dysponujemy dużymi pieniędzmi coś około 10 tys. zł ale drugie 10 ma nam dołożyć sponsor chcieliśmy kupić jakiegoś busa bo nic większego nie zmieścimy do naszego garażu ale ta suma pieniędzy to raczej za mało wyposażenie mamy w miare w tym roku zakupiliśmy pompe hondy, 8 hełmów, 4 wężę W 52 i 4 W 75, 6 mundurów koszarowych, 6 par butów bojowych, 8 pasów, 2 prądownice, 2 rozdzielacze i reszte sprzętu jaki posiadamy: piła do drewna stihl, pompa PO-5, wężę, toporki. wężę 110 ssące mundury bojowe, stare hełmy, rozdzielacze, prądownice itp. tylko brak samochodu :( I teraz pytanie czy jest szansa na dofinansowanie przerobienia używanego busa? Czy za te pieniądze jest szansa kupić coś wmiare do jazdy?
Witam kolegę z zaprzyjaznionego powiatu mam pytanko bo razem działamy na 42 kanale w tym samym powiecie i nasze jednostki są od daaawna w KSRG , patrząc na rozpiske krtptonimów naszego powiatu Mińskiego wydaje mi się że macie dwa pojazdy : GBA 2.5/16 o nr. operacyjnych 519-07 i GLBM 0,3/1 519-26 Czyżby wszystko sprzedalisce ? bedąc w KSRG ? a przejeżdżałem ostatnio do Siedlec i spojrzałem na waszą strażnicę to : piękne 3 szt drzwi elewacja , dach wszystko Niu ,więc coś mi tu nie hallo :!: a może się myle ,może jest jeszcze jeden Kałuszyn w powiecie Mińskim ? :lol: >>> http://www.kaluszyn.osp.org.pl/index.php?pid=3&show=5 :mrgreen:
Załączniki
OSP Kałuszyn.jpg
OSP Kałuszyn.jpg (49.45 KiB) Przejrzano 4246 razy
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
Awatar użytkownika

artur_wyszonki
OSP (gm., woj.): OSP Wyszonki Kościelne (gm. Klukowo woj. podlaskie)

Post autor: artur_wyszonki »

GLM pisze:
mateusz23 pisze:Witam wszystkich druhów :D słuchajcie mam do was kilka pytań jesteśmy nie dużą jednostką z gminy Kałuszyn woj. Mazowieckie koło Mińska Mazowieckiego jest nas 16 druhów z tego 9 przeszkolonych niestety nie mamy samochodu naszego Burmistrza nie stać niestety na samochód ani nowy ani używany zawsze ucieka od tematu albo obiecuje to na przyszłe lata nie dysponujemy dużymi pieniędzmi coś około 10 tys. zł ale drugie 10 ma nam dołożyć sponsor chcieliśmy kupić jakiegoś busa bo nic większego nie zmieścimy do naszego garażu ale ta suma pieniędzy to raczej za mało wyposażenie mamy w miare w tym roku zakupiliśmy pompe hondy, 8 hełmów, 4 wężę W 52 i 4 W 75, 6 mundurów koszarowych, 6 par butów bojowych, 8 pasów, 2 prądownice, 2 rozdzielacze i reszte sprzętu jaki posiadamy: piła do drewna stihl, pompa PO-5, wężę, toporki. wężę 110 ssące mundury bojowe, stare hełmy, rozdzielacze, prądownice itp. tylko brak samochodu :( I teraz pytanie czy jest szansa na dofinansowanie przerobienia używanego busa? Czy za te pieniądze jest szansa kupić coś wmiare do jazdy?
Witam kolegę z zaprzyjaznionego powiatu mam pytanko bo razem działamy na 42 kanale w tym samym powiecie i nasze jednostki są od daaawna w KSRG , patrząc na rozpiske krtptonimów naszego powiatu Mińskiego wydaje mi się że macie dwa pojazdy : GBA 2.5/16 o nr. operacyjnych 519-07 i GLBM 0,3/1 519-26 Czyżby wszystko sprzedalisce ? bedąc w KSRG ? a przejeżdżałem ostatnio do Siedlec i spojrzałem na waszą strażnicę to : piękne 3 szt drzwi elewacja , dach wszystko Niu ,więc coś mi tu nie hallo :!: a może się myle ,może jest jeszcze jeden Kałuszyn w powiecie Mińskim ? :lol: >>> http://www.kaluszyn.osp.org.pl/index.php?pid=3&show=5 :mrgreen:
Kolego, mateusz23 napisał ze śa małą jednostką z GMINY KAŁUSZYN, a nie z samego Kałuszyna...
Awatar użytkownika

GLM
OSP (gm., woj.): Długa Koscielna

Post autor: GLM »

artur_wyszonki pisze:
GLM pisze:
Kolego, mateusz23 napisał ze śa małą jednostką z GMINY KAŁUSZYN, a nie z samego Kałuszyna...
Przepraszam przeoczyłem w czytaniu / przeoczyliśmy / nie brac pod uwagę tego postu nie dotyczy problemów " mateusz 23"
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż

Topic author
mateusz23
OSP (gm., woj.): Kałuszyn woj. Mazowieckie

Post autor: mateusz23 »

widzicie druhowie sami ze zdjęcia jednostka Kałuszyn która jest w KSRG jeżdzi starym zdezelowanym starem którym chłopaki z Kałuszyna już się boją wyjeżdzać do akcji a co mowa o wsiach ale gmina jak zwykle nie ma pieniędzy na zakup samochodu nowego dla Kałuszyna nie wspomne już o wsiach ale wiem jedno jak się sami za to nie weżmiemy to nic z tego nie będzie....
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat