Problem jelcz 442
-
Topic author - Posty: 32
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Problem jelcz 442
Jeśli są w instrukcji obsługi to jutro ci wysle bo mam instrukcje obsługi ino musze sprawdzić czy jest w niej schemat
-
- OSP (gm., woj.): Tuliszków,wielkopolskie
Witam.
Odpowiadając na pytanie kolegi Intercooler-a, to przekażnik do lamp na grilu znajduje się pod kierownicą( czarna puszka zamontowana do kolumny kierowniczej pod deską rozdzielczą-nic nie trzeba rozbierać, widać ją), przynajmniej u mnie tak jest (jelcz 422 z 1994r). Jeśli chodzi o bezpieczniki to również sprawdzę, czy mam w dokumentacji; jeśli będzie to postaram się przesłać.
Pozdrawiam.
Odpowiadając na pytanie kolegi Intercooler-a, to przekażnik do lamp na grilu znajduje się pod kierownicą( czarna puszka zamontowana do kolumny kierowniczej pod deską rozdzielczą-nic nie trzeba rozbierać, widać ją), przynajmniej u mnie tak jest (jelcz 422 z 1994r). Jeśli chodzi o bezpieczniki to również sprawdzę, czy mam w dokumentacji; jeśli będzie to postaram się przesłać.
Pozdrawiam.
kamyk01 pisze: przekaźnik do lamp na grillu znajduje się pod kierownicą( czarna puszka zamontowana do kolumny kierowniczej pod deską rozdzielczą-nic nie trzeba rozbierać, widać ją),
Nie będę się wymądrzał bo Jelcza nie nie podglądałem, ale w Star-ze (Jelcz 005) "puszka" w tym miejscu to przemiennik sygnałów akustycznych. Choć prawdą jest, że można zastosować go do sterowania niebieskimi halogenami. Sam tak właśnie uczyniłem, ponieważ posiadamy na Starze syrenę Vetulani i przemiennik był bezużyteczny.
Jajakobyły
-
- OSP (gm., woj.): powiat tarnowski, województwo małopolskie
Nie znalazłem tego... Też mam Vetulaniego. Jutro wam porobie zdjęcia a Wy mi powiecie w którym to miejscu może być.

-
- OSP (gm., woj.): Tuliszków,wielkopolskie
Witam.
To o czym pisze kolega fireman90 jest niewykluczone, ponieważ Jelcz nie trafił do naszej jednostki jako nowy, a jakieś przeróbki instalacji elektrycznej są zauważalne, jednak instalacja sygnałów dzwiękowych wygląda na oryginalną.
W kwestji schematu i opisu instalacji bezpieczników niestety nie pomogę; przekopałem instrukcje która została nam przekazana razem z samochodem i nie ma w niej opisu skrzynek bezpieczników.
Załączone zdjęcia przedstawiają usytułowanie i skrzynkę sterowania lampami błyskowymi zamontowanymi na "grilu" w naszym Jelczu.
To o czym pisze kolega fireman90 jest niewykluczone, ponieważ Jelcz nie trafił do naszej jednostki jako nowy, a jakieś przeróbki instalacji elektrycznej są zauważalne, jednak instalacja sygnałów dzwiękowych wygląda na oryginalną.
W kwestji schematu i opisu instalacji bezpieczników niestety nie pomogę; przekopałem instrukcje która została nam przekazana razem z samochodem i nie ma w niej opisu skrzynek bezpieczników.
Załączone zdjęcia przedstawiają usytułowanie i skrzynkę sterowania lampami błyskowymi zamontowanymi na "grilu" w naszym Jelczu.
- Załączniki
-
- SAM_0851 (337 x 253).jpg (22.3 KiB) Przejrzano 2527 razy
-
- SAM_0850 (337 x 253).jpg (21.77 KiB) Przejrzano 2527 razy
-
- OSP (gm., woj.): powiat tarnowski, województwo małopolskie
No więc tak, pod moją kierownicą :
Osłonka po ściągnięciu mocowań :

Bez osłonki :