Niagara ?

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.

Topic author
ospstrzekęcino
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Świeszyno, Zachodniopomorskie
Status: Offline

Niagara ?

Post autor: ospstrzekęcino »

Witam

Chciałbym poznać opinie druhów na temat 2 modeli Niagary- Niagary Max i Niagary 1. Generalnie chodzi mi o doświadczenia z silnikiem. W wersji Max jest silnik Briggs&Stratton seria 850 o mocy 6,3 Kw, a w Niagarze 1 jest silnik Honda Honda GXV 160 K 1A/N 15 4,0 Kw- Jest ktoś w stanie wyrazić swoją opinię o w/w silnikach ?

Miałem w Jednostce Niagare z silnikiem Hondy i w zeszłym roku się rozsypała, koszt naprawy 2700 zł więc kupujemy nową. No i teraz mam dylemat !

Pozdrawiam

dzidzi998

Re: Niagara ?

Post autor: dzidzi998 »

A co robisz ze starą niagarą? Może jest na zbyciu

Topic author
ospstrzekęcino

Generalnie muszę ją odebrać z serwisu. Jeżeli skasują mi ją w Gminie to będę coś kombinował. Jakiś konkretny element potrzebujesz ?

dzidzi998

Post autor: dzidzi998 »

Pytam bo z chęcią bym ją odkupił jeśli to tylko awaria silnika. U mnie poszedł pływak, ale go troche pokleiłem i na razie na krótką metę wystarczy lecz na dłużej to nie będzie.
Awatar użytkownika

GLM
OSP (gm., woj.): Długa Koscielna

Post autor: GLM »

ospstrzekęcino pisze:Generalnie muszę ją odebrać z serwisu. Jeżeli skasują mi ją w Gminie to będę coś kombinował. Jakiś konkretny element potrzebujesz ?
A co gmina ma do waszego sprzętu ? może byc właścicielem budynku czy działki , ale sprzęt i wyposarzenie należy do OSP chc oni go kupili
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
Awatar użytkownika

kamil237

Post autor: kamil237 »

GLM pisze:A co gmina ma do waszego sprzętu ? może byc właścicielem budynku czy działki , ale sprzęt i wyposarzenie należy do OSP chc oni go kupili
Głupoty piszesz.
Jeżeli za coś płaci UG to jest to własnością gminy, jest wpisane w książkę inwentarzową z mieniem należącym do gminy i gmina tym zarządza.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!

Topic author
ospstrzekęcino

Dokładnie jest tak jak kolega pisze - gmina ma sprzęt w ewidencji środków rwałych więc musi mi go wcześniej skasować.

Krzychu307
OSP (gm., woj.): OSP Wieprz woj małopolskie

Post autor: Krzychu307 »

Co macie uszkodzone w tej Niagarze?Zajmuje się naprawami takiego sprzętu i mam dostęp do części org. i zamienników.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat