Plusy i minusy KSRG???
-
Topic author - Posty: 29
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): OSP Kruszew (gm pniewy. mazowieckie)
- Status: Offline
Plusy i minusy KSRG???
Witam dostaliśmy Informacje od naszej komendy powiatowej ze chcą nas wciągnąć do systemu i odrazu zadaje sobie pytanie czy warto nasza sytuacja wygloda tak :
1. druga jednostka w systemie w gminie
2.mamy stara gba2.5/16 i mamy jeden garaz na ten tylko samochod
3. rocznie dochód mamy w wysokości około 10-15 tys zl
4. I chyba najwaniejszy za bardzo nie mozemy liczyc na nasza gminę
5. rocznie mamy 20-30 wyjazdow sa to praktycznie wyjazdy do pozarow i zagrożeń miejscowych ogolnie nie jezdzimy do wypadkow.Jednostka systemowa do 50 wyjazdow.
6.mamy przeszkolonych 12 strazakow przeszkolonych pierwszego stopnia i sa to ludzie mlodzi
7. ze sprzetu to agregat pradotworczy niagare pila spalinowa
1. druga jednostka w systemie w gminie
2.mamy stara gba2.5/16 i mamy jeden garaz na ten tylko samochod
3. rocznie dochód mamy w wysokości około 10-15 tys zl
4. I chyba najwaniejszy za bardzo nie mozemy liczyc na nasza gminę
5. rocznie mamy 20-30 wyjazdow sa to praktycznie wyjazdy do pozarow i zagrożeń miejscowych ogolnie nie jezdzimy do wypadkow.Jednostka systemowa do 50 wyjazdow.
6.mamy przeszkolonych 12 strazakow przeszkolonych pierwszego stopnia i sa to ludzie mlodzi
7. ze sprzetu to agregat pradotworczy niagare pila spalinowa
-
- OSP (gm., woj.): Balków.Piątek, łódźkie
Re: Plusy i minusy KSRG???
Czy warto?
Wszystko będzie zależało jak do tego podejdą strażacy. 20 wyjazdów na rok to nie tak mało jak na zwykłą jednostkę wejście będzie wiązało się pewnie z większą liczbą wyjazdów wiec i więcej trza czasu przeznaczyć przez strażaków na wyjazdy i oczywiście musicie doszkolić ludzi po 12 strażaków to raczej za mało.
Wszystko będzie zależało jak do tego podejdą strażacy. 20 wyjazdów na rok to nie tak mało jak na zwykłą jednostkę wejście będzie wiązało się pewnie z większą liczbą wyjazdów wiec i więcej trza czasu przeznaczyć przez strażaków na wyjazdy i oczywiście musicie doszkolić ludzi po 12 strażaków to raczej za mało.
-
U nas o czas strazakow bym sie nie przejmowal bo w tym mozna powiedziec nie widze problemu tylko o chodzi o tak zwane koszty wejscia do systemu
to jeszcze min. zakup 4xaparty ODO jesli nowe to juz ok 20tys. i torba PSP R1 +deska ok 5tys. selektywne jeśli nie macie kolejne 5tys. Poza tym PSP składa wnioski bo muszą a do wejscia to jeszcze bardzo daleka droga.
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny
To może być ważny argument, ponieważ Wójt jest stroną podpisującą stosowne porozumienie z KM/P PSP i daną jednostką. Jak przedstawi konkretne "przeciw" to szanse nikłe. Poza tym, parafrazując - nie miała OSP kłopotów, przystąpiła do KSRGChuchro83 pisze: I chyba najważniejszy za bardzo nie możemy liczyć na nasza gminę

Jajakobyły
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Pewno że warto.
Teraz się zastanawiacie, a za kilka lat będziecie żałować że nie chcieliście.
Ja u siebie działam w tej sprawie, ale temat skazany jest z góry na porażkę, mimo całkiem przyzwoitego wyposażenia, oraz wyszkolonej kadry.
Ja u siebie działam w tej sprawie, ale temat skazany jest z góry na porażkę, mimo całkiem przyzwoitego wyposażenia, oraz wyszkolonej kadry.

piszesz że macie 10-15 tyś zł dochodu rocznie a posiadacie z większego sprzętu pilę, Niagara i agregat. To na co wydajecie tyle pieniędzy moja jednostka ma dochód ok 10 tyś rocznie ale co roku sprzętu przybywa i to znacznie
-
Kolego zrobilismy remont straznicy sali lazienek kuchni gdzies okolo za 60000 wczesniej razem z pieniedzmi z funduszu soleckiego wylozylismy plac przed straza kostka brukowa ze juz przed inwestycja przed kilku lat i wybudowalismy garaz juz nie wspomne
To żeś mnie zaskoczył !!! a ja myślałem że od początką jesteście w KSRGpodymacz pisze:Pewno że warto.
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż