W mojej OSP niedługo będzie zebranie Walne.
W związku z tym mam pytanie jak powinno się ubrać MDP na takie zebranie, jak jeszcze nie dostaliśmy mundurów
Jeżeli nie macie mundurów ani ubrań MDP to ubierzcie się na galowo i też będzie dobrze (koszula, krawat, spodnie i ewentualnie marynarkę od garnituru jeśli macie).
Fistach pisze:Jeżeli nie macie mundurów ani ubrań MDP to ubierzcie się na galowo i też będzie dobrze (koszula, krawat, spodnie i ewentualnie marynarkę od garnituru jeśli macie).
Przynajmniej ja tak uważam.
Dobrze uważasz marynarka od garnituru by była super ( może byc w paski) galowo troche lepiej ale w brew regulaminowi MDP >>>>http://www.zosprp.pl/php/regulaminy/umundurowanie.pdf :?:CHŁOPIE WEŻ TY SIE OGARNIJ!!! CO DO MNIE PIJESZ CHCESZ PO DYSKUTOWAC WAL NA PW / A JAK NIE TO CHODŻ NA UDEPTANA
Ostatnio zmieniony pt 15 mar 2013, 21:49 przez GLM, łącznie zmieniany 1 raz.
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
No to niech się o to ich zarząd martwi skoro nie zapewnił im mundurów - albo najlepiej sam idź i przynieś im te mundury jak jesteś taki regulaminowy.
Najlepiej jest wymagać samemu nie spełniając swoich zadań. Jak na egzaminie z kursu Rt wymagane było aby wszyscy druhowie mieli ubrania specjalne i hełmy ale egzaminatorzy to pajacowali sobie w sweterkach i garniturkach.
Dziękuje za dobre rady, zebranie już się skończyło ale nasi druhowie zrobili nam niespodziankę i 5 osób z naszej drużyny (w tym ja) dostało brązowe odznaki MDP.
Tego żaden z nas się nie spodziewał.
Marcin Latek pisze:Dziękuje za dobre rady, zebranie już się skończyło ale nasi druhowie zrobili nam niespodziankę i 5 osób z naszej drużyny (w tym ja) dostało brązowe odznaki MDP.
Tego żaden z nas się nie spodziewał.
Więc napewno zasłuzyliscie nie ma nic za darmo, starajcie się chłopaki dalej , popieram. Pozdro
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
Jak to na co... Na mundur!. Wyobraź sobie, że masz na sobie mundur. Odznaka powinna być przyczepiona na Twojej prawej klapie od marynarki (lub koszuli czerwonej jak jesteś w MDP) bliżej rękawa, czyli po prawej stronie od guzika. Zobacz sobie jak wyglądają odznaczenia na mundurze Ochotnika. Wiem, że w googlach znajdziesz taki obrazek. PZDR!!
Ten jest większy między ludźmi kto umie służyć i kto poświęci siebie dla dobra innych.