KPP tylko dla elity?

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

jerzy988
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie
Status: Offline

Re: KPP tylko dla elity?

Post autor: jerzy988 »

nasza psp także nie dopuszcza na kursy osp z poza ksrg mam dwóch świezych emerytów aspiranta i st ogn.ratowników medycznych i chciałem żeby zrobili recykling uprawnień od razu ich odrzucili ledwo opuścili psp .komu tak zależy na likwidacji zwykłych osp?? niepotrzebnie sami konkurujemy miedzy sobą z ilością wyjazdów kto ma więcej ,każda jednostka jest gotowa wyjechać na wezwanie ale znowu preferowana z ksrg ją wzywają pierwszą chociaż osp jest bliżej -to jest chore a później wójt twierdzi ze nie ma sensu utrzymywać tych które mają mało wyjazdów--kto to wymyślił tak jest u nas

Fistach
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska

Post autor: Fistach »

jerzy988 pisze:nasza psp także nie dopuszcza na kursy osp z poza ksrg mam dwóch świezych emerytów aspiranta i st ogn.ratowników medycznych i chciałem żeby zrobili recykling uprawnień od razu ich odrzucili ledwo opuścili psp .komu tak zależy na likwidacji zwykłych osp?? niepotrzebnie sami konkurujemy miedzy sobą z ilością wyjazdów kto ma więcej ,każda jednostka jest gotowa wyjechać na wezwanie ale znowu preferowana z ksrg ją wzywają pierwszą chociaż osp jest bliżej -to jest chore a później wójt twierdzi ze nie ma sensu utrzymywać tych które mają mało wyjazdów--kto to wymyślił tak jest u nas
Jak macie aspiranta i st ogniomistrza to sobie sami zorganizujcie kurs i będziecie mogli wyszkolić tyle druhów ile będzie trzeba.

jerzy988
OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie

Post autor: jerzy988 »

oni nas przeszkolili tylko chciałem by swoje uprawnienia odnowili

druh Marek
Kontakt:

Post autor: druh Marek »

a ja mam takie pytanie:

link:
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m49 ... 6&ma=07145

art 17, pkt2:
2) dysponuje ratownikami posiadającymi ważne zaświadczenia o ukończeniu kursu i uzyskaniu tytułu ratownika w liczbie niezbędnej do zapewnienia gotowości, o której mowa w pkt 1;
czyli jaka to jest liczba? 2?
w KSRG jest podział na A,B i C, czyli poziom A:
dysponuje conajmniej jednym zastępem w tym co najmniej 4 strażaków - w tym dwóch z KPP jako rota medyczna - to o to chodzi?
pozdrawiam

druh Marek
zapraszam na stronê konieczkowskich stra¿aków.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat