Prostsze załączanie syreny
-
Topic author - Posty: 19
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Prostsze załączanie syreny
Odświeżam temat..
Gdyby był jeszcze ktoś chętny proszę pisać..
Chyba że macie własne pomysły lecz nie wiecie jak zrobić - może będę mógł pomóc.
Gdyby był jeszcze ktoś chętny proszę pisać..
Chyba że macie własne pomysły lecz nie wiecie jak zrobić - może będę mógł pomóc.
-
Układ sterowania syreną została znacznie zmodyfikowany,
Dzięki temu układowi będziemy mieli pełną kontrolę nad całym wyposażeniem garażu, począwszy od syreny alarmowej, bramy elektrycznej, swiatła, nadajnika GSM itp.
Moduł posiada możliwość pełnej regulacji załączania i wyłączania poszczególnych urządzeń,
Więcej informacji na http://www.osp-zlotniki.pl
Dzięki temu układowi będziemy mieli pełną kontrolę nad całym wyposażeniem garażu, począwszy od syreny alarmowej, bramy elektrycznej, swiatła, nadajnika GSM itp.
Moduł posiada możliwość pełnej regulacji załączania i wyłączania poszczególnych urządzeń,
Więcej informacji na http://www.osp-zlotniki.pl
- Załączniki
-
- 71457_335472549909161_1995298166_n.jpg (51.34 KiB) Przejrzano 2990 razy
-
- OSP (gm., woj.): OSP Wyszonki Kościelne (gm. Klukowo woj. podlaskie)
podaj cene tego urządzenia
Zapraszam na http://ospwyszonkikoscielne.blog.onet.pl/ 

Wszystko pięknie ładnie ale nie można po prostu podać ceny ?
Osobiście bardzo irytują mnie wpisy typu: korzystna cena, kontakt na maila.
Napisz wprost jaka cena i wtedy człowiek będzie wiedział czy wstępnie jest zainteresowany czy nie.
M.
Osobiście bardzo irytują mnie wpisy typu: korzystna cena, kontakt na maila.
Napisz wprost jaka cena i wtedy człowiek będzie wiedział czy wstępnie jest zainteresowany czy nie.
M.
-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
Nie posiadam DSP i też mnie interesuje cena.
-
- OSP (gm., woj.): Jawiszowice ,małopolskie
Ręczne ,hym?
Można się również pokusić o układ zdalnego załączania syreny przez pilot,telefon(wybrany nr dzwoni)sms, nawet internet.

Można się również pokusić o układ zdalnego załączania syreny przez pilot,telefon(wybrany nr dzwoni)sms, nawet internet.
Ostatnio zmieniony czw 06 cze 2013, 19:23 przez wojtek-dzpl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mylisz się kolego co do ceny tego urządzenia- nie kosztuje nawet 300zł,wojtek-dzpl pisze:Ręczne ,hym?Wystarczy wykonać sterowanie stycznika siły do syreny poprzez przekaźniki itp rzeczy ,a takie urządzenie to cena 300~500.Dla elektryka 60min roboty i nic szczególnie trudnego .Montaż takiego włącznika proponuje w środku strażnicy ,strażak sam załącza system poprzez wciśnięcie guzika po czym i otwiera resztę drzwi itp a syrena buczy(Nikt nie powołany nie załączy wam syreny na jaja po czym ucieknie)...
Można się również pokusić o układ zdalnego załączania syreny przez pilot,telefon(wybrany nr dzwoni)sms, nawet internet.System dsp jest bezpieczny bo jest niezależny ale dziś można wykorzystać w/w rzeczy aby załączać syrenę osp niebędącej w systemie ksrg,wszystko zależy od fantazji i kasy .
Co do "prostego" wykonania na stycznikach to polecam żebyś spróbował to zrobić dla 6 urządzeń- każdy z możliwością sterowania czasu załączenia- nie wiem czy 500zł wystarczy,
Nie podaje ceny z tego względu że zależna ona jest od ilości sterowanych urządzeń,
Urządzenie to ma przede wszystkim ułatwić i przyspieszyć wyjazd do akcji,
Zrobiłem to urządzenie gdyż moja jednostka oprócz DSP często wyjeżdża do zagrożeń "na miejscu" kiedy to strażacy włączają syrenę,
Jeśli jesteście zainteresowani "głębszym" działaniem urządzenia wystarczy napisać na ospzlotniki@op.pl a odpiszę obszerny opis modułu, co do ceny to jest ona indywidualna zależna od skomplikowania urządzenia,
pozdrawiam,
-
Sterowanie tego urządzenia odbywa się ręcznie czy w automacie z dsp ?
Co do hebla do syreny: timer +przekaźnik czasowy itp+ robota= ~300
-
Sterowanie tego urządzenia może zostać rozwiązane ręcznie, czyli (tak jak w przypadku mojej jednostki):wojtek-dzpl pisze:Sterowanie tego urządzenia odbywa się ręcznie czy w automacie z dsp ?
-na zewnątrz budynku zamontowany jest przycisk
-naciśnięcie jego przez 3 sekundy powoduje załączenie urządzeń- tak jak pisałem wcześnie
Jest możliwość podłączenia do DSP- trzeba tylko wiedzieć czy można ingerować w urządzenie (chodzi tu głównie o gwarancję), ale systemy DSP mają dodatkowe wyjścia które można zagospodarować,
No widzisz kolego ~300zł za sterowanie tylko syreną, a tutaj masz do dyspozycji więcej urządzeń i możliwości (timer i przekaźnik czasowy mogą nie rozwiązać sytuacji gdyż do sygnału alarmowego potrzebujesz 3 sygnałów oraz dwie przerwy między nimi o zdecydowanie krótszym czasie niż sam sygnał więc części i samo wykonanie mogą wyjść więcej niż proponowane przez Ciebie 300zł)
-
to zadam inne pytanie.Ile kosztuje przedstawiony na focie urządzenie? 6 wyjść
-