przeglądy orkiestr
-
Topic author - Posty: 10
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Kontakt:
- Status: Offline
przeglądy orkiestr
Witam! chciałem się dowiedzieć jak tam na innych przeglądach wyniki . kto wygrał , kto przeszedł na ogólnopolskie ?
My dopiero wybieramy się do Siemiatycz.Będzie ktoś ?
My dopiero wybieramy się do Siemiatycz.Będzie ktoś ?
Witam serdecznie, dokładnie się nie orientuje,ale wyników jak zwykle zresztą jeszcze nie ma. Przynajmniej jeśli chodzi o przegląd w Ciechocinku. Zostały wręczone puchary dyplomy i to wszystko co mi wiadomo, było 6 orkiestr.
A tak będąc przy temacie, to nie uważacie,że skoro orkiestra jest oceniana w czasie gry, to jury zna wyniki juz w czasie przeglądu. Jaki więc byłby problem, gdyby zostały publicznie ogłoszone? Moim zdaniem żadnen, a byłoby to wskazane po pierwsze ze względu na ciekawosc samych orkiestr, a po drugie, jeżeli widzowie siedzą cały dzień i słuchają, to tez pewnie by chcieli wiedzieć kto wypadł najlepiej, zwłaszcza, iż w przeciwieństwie do imprez festiwalowych tu chodzi o punkty i miejsca. Ja osobiscie nie rozumiem. Może koledzy potraficie mi to wytlumaczyć.
A tak będąc przy temacie, to nie uważacie,że skoro orkiestra jest oceniana w czasie gry, to jury zna wyniki juz w czasie przeglądu. Jaki więc byłby problem, gdyby zostały publicznie ogłoszone? Moim zdaniem żadnen, a byłoby to wskazane po pierwsze ze względu na ciekawosc samych orkiestr, a po drugie, jeżeli widzowie siedzą cały dzień i słuchają, to tez pewnie by chcieli wiedzieć kto wypadł najlepiej, zwłaszcza, iż w przeciwieństwie do imprez festiwalowych tu chodzi o punkty i miejsca. Ja osobiscie nie rozumiem. Może koledzy potraficie mi to wytlumaczyć.
Witajcie
W Busku - Zdroju było orkiestr osiem:
OSP Bodzentyn,
OSP Dankowice,
OSP Grobla,
OSP Kobylnica,
OSP Krasocin,
OSP Maków,
OSP Miejsce Piastowe,
OSP Starokrzepice.
Nie wiem kto przeszedł dalej, bo jak zwykle tego nie ogłoszono
ale sadząc po nagrodach to chyba przeszły:
OSP Starokrzepice -> nagroda Prezesa ZGOSPRP,
OSP Dankowice -> nagroda Starosty Powiaty Busko-Zdrój
OSP Grobla -> nagroda Burmistrza Miasta Busko-Zdrój.
Pozostałe orkiestry otrzymały pamiątkowe dyplomy za udział w przeglądzie.
Dodam tylko że w orkiestrze OSP Starokrzepice gra część muzyków z rozwiązanej orkiestry OSP Koszęcin
- chyba nie trzeba tego komentować
- a w Ciechocinku ponoć
wygrała orkiestra OSP Strara Wieś
. Czy to prawda
Podrawiam i do następnego postu.

W Busku - Zdroju było orkiestr osiem:
OSP Bodzentyn,
OSP Dankowice,
OSP Grobla,
OSP Kobylnica,
OSP Krasocin,
OSP Maków,
OSP Miejsce Piastowe,
OSP Starokrzepice.
Nie wiem kto przeszedł dalej, bo jak zwykle tego nie ogłoszono

OSP Starokrzepice -> nagroda Prezesa ZGOSPRP,
OSP Dankowice -> nagroda Starosty Powiaty Busko-Zdrój
OSP Grobla -> nagroda Burmistrza Miasta Busko-Zdrój.
Pozostałe orkiestry otrzymały pamiątkowe dyplomy za udział w przeglądzie.

Dodam tylko że w orkiestrze OSP Starokrzepice gra część muzyków z rozwiązanej orkiestry OSP Koszęcin

Podrawiam i do następnego postu.

Muzyka - moje hobby.
Witam
Odnośnie powyższego postu również dodam, Jeśli zbierze się najlepszych muzyków z trzech powiatów to sukces murowany.
Odnośnie powyższego postu również dodam, Jeśli zbierze się najlepszych muzyków z trzech powiatów to sukces murowany.
Ostatnio zmieniony pt 18 maja 2007, 18:25 przez fireman90, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę, że na forum pojawjają się wzmianki o orkiestrze w Starokrzepicach. Trochę jednak przykro, że pisze się że jest to orkiestra miedzypowiatowa, że nie bazuje na mieszkańcach ze Starokrzepic.
Niedowiarków co do wieku członków naszej orkiestry i miejsca zamieszkania sposobu naboru i kształcenia kolejnych członków zapraszam na próby i koncerty - służymy listą członków.
Szczycimy się, że większość orkiestry pochodzi z jednej miejscowości (wsi i to nie gminnej), a jeśli chodzi o zawodowców to jeżeli zawodowcem jest młody człowiek, który w ciągu 6, 5, 4 lat nauczył się tak grać,(wcześniej nie znając często nut) to czy nie o to chodzi w ruchu amatorskim (i chwała kapelmistrzowi i instruktorom że amatorów nazywa się zawodowcami)
A co mamy odpowiedzieć np. uczniowi szkoły muzycznej z sąsiedniej miejscowości który chce grać w naszej orkiestrze lub grał w orkiestrze która z różnych powodów przestała istnieć i stara się podtrzymać swoje hobby w naszej?
Sukcesy i owszem trzeba odnosić, ale nie za wszelką cenę. Jeżeli ktoś zazdrości i próbuje ukryć swoje niedociągnięcia w pracy z orkiestrą krytykując nas to proponuję przed krytyką sprawdzić fakty i samemu zabrać się do pracy.
Chętnie podzielimy się informacją o ilości prób, składzie osobowym, sposobie pozyskiwania środków na utrzymanie takiego dużego zespołu, zaangażowaniu rodziców i miejscowych przedsiębiorców nie wspominając o Zarządzie OSP Starokrzepice (patrz festyn 24 i 25 czerwca).
Pozdrawiam wszystkich członków orkiestr oraz osoby zaangażowane w ich funkcjonowanie.
Szczególne pozdrowienia dla orkiestr z woj.śląskiego i powiatu kłobuckiego (w tym dla adwersarza z OSTRÓW - proszę popatrzeć na poziom orkiestr z gminy Wilamowice i pomyśleć o współpracy pomiędzy orkiestrami naszego powiatu, a nie jak tu kogo podkopać)
Niedowiarków co do wieku członków naszej orkiestry i miejsca zamieszkania sposobu naboru i kształcenia kolejnych członków zapraszam na próby i koncerty - służymy listą członków.
Szczycimy się, że większość orkiestry pochodzi z jednej miejscowości (wsi i to nie gminnej), a jeśli chodzi o zawodowców to jeżeli zawodowcem jest młody człowiek, który w ciągu 6, 5, 4 lat nauczył się tak grać,(wcześniej nie znając często nut) to czy nie o to chodzi w ruchu amatorskim (i chwała kapelmistrzowi i instruktorom że amatorów nazywa się zawodowcami)
A co mamy odpowiedzieć np. uczniowi szkoły muzycznej z sąsiedniej miejscowości który chce grać w naszej orkiestrze lub grał w orkiestrze która z różnych powodów przestała istnieć i stara się podtrzymać swoje hobby w naszej?
Sukcesy i owszem trzeba odnosić, ale nie za wszelką cenę. Jeżeli ktoś zazdrości i próbuje ukryć swoje niedociągnięcia w pracy z orkiestrą krytykując nas to proponuję przed krytyką sprawdzić fakty i samemu zabrać się do pracy.
Chętnie podzielimy się informacją o ilości prób, składzie osobowym, sposobie pozyskiwania środków na utrzymanie takiego dużego zespołu, zaangażowaniu rodziców i miejscowych przedsiębiorców nie wspominając o Zarządzie OSP Starokrzepice (patrz festyn 24 i 25 czerwca).
Pozdrawiam wszystkich członków orkiestr oraz osoby zaangażowane w ich funkcjonowanie.
Szczególne pozdrowienia dla orkiestr z woj.śląskiego i powiatu kłobuckiego (w tym dla adwersarza z OSTRÓW - proszę popatrzeć na poziom orkiestr z gminy Wilamowice i pomyśleć o współpracy pomiędzy orkiestrami naszego powiatu, a nie jak tu kogo podkopać)
Witam!
Jeśli poruszy się nieodpowiedni kamień to można spowodować lawinę..
Moja wypowiedź dotyczyła "wypożyczania" przez orkiestry dobrych muzyków na różne przeglądy i festiwale i jak wynika z postu mojego "przedmówcy" Piotra czyni to wiele orkiestr.Prawdopodobnie nic tego już nie zmieni więc szkoda dyskusji.
Jeśli poruszy się nieodpowiedni kamień to można spowodować lawinę..
Moja wypowiedź dotyczyła "wypożyczania" przez orkiestry dobrych muzyków na różne przeglądy i festiwale i jak wynika z postu mojego "przedmówcy" Piotra czyni to wiele orkiestr.Prawdopodobnie nic tego już nie zmieni więc szkoda dyskusji.
Ostatnio zmieniony pt 18 maja 2007, 18:26 przez fireman90, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto wyjedzie na przegląd ogólnopolski ustalone będzie, z tego co się orientuję, po wszystkich przeglądach regionalnych, w zależności od punktacji. Ale zazwyczaj przechodzą 2-3 orkiestry które wypadły najlepiej w danym miejscu. Kto to jest - można się domyślić przy odbieraniu nagród, pucharów, wyróżnień, dyplomów. Punktacja na danym przeglądzie jest chyba nawet do wglądu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam!
Mam na imię Przemek. Jestem młodym mieszkańcem Starokrzepic i nie należę ani nigdy nie należałem do Orkiestry. Znam wiele osób, którzy w orkiestrze grają i na oko mogę stwierdzić, że około 70-75% orkiestry to mieszkańcy Starokrzepic. Jeśli jakaś orkiestra z różnorakich powodów się rozpada lub w danej miejscowości nigdy jej nie było to nie rozumiem z jakiego powodu odmawiać takim ludziom. Orkiestra działa już dobrych parę lat i sądze, że przede wszystkim praca oraz umiejętności są przyczynami dobrych wyników.
Pozdrawiam

Mam na imię Przemek. Jestem młodym mieszkańcem Starokrzepic i nie należę ani nigdy nie należałem do Orkiestry. Znam wiele osób, którzy w orkiestrze grają i na oko mogę stwierdzić, że około 70-75% orkiestry to mieszkańcy Starokrzepic. Jeśli jakaś orkiestra z różnorakich powodów się rozpada lub w danej miejscowości nigdy jej nie było to nie rozumiem z jakiego powodu odmawiać takim ludziom. Orkiestra działa już dobrych parę lat i sądze, że przede wszystkim praca oraz umiejętności są przyczynami dobrych wyników.
Pozdrawiam

"Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą"
-
- OSP (gm., woj.): Ciechanów, mazowieckie
- Status: Offline
Re: przeglądy orkiestr
Zgadza się przemku ! mądre słowa w 100 % zgadzam się z tobą po całości. Nasz sukces jest zalezny od czasu poświęcenia i pracy którą włożymy w pasje.
-----------------------------------
dieta na mase - wszystko i jedzeniu i treningach na masę dla kulturystów i dla strażaków
ćwiczenia i ułożone diety z uwzględnieniem czasu pracy i szkoły dieta na mase to sprawa indywidualna.
-----------------------------------
dieta na mase - wszystko i jedzeniu i treningach na masę dla kulturystów i dla strażaków

ćwiczenia i ułożone diety z uwzględnieniem czasu pracy i szkoły dieta na mase to sprawa indywidualna.
Zaczynając zabawę na siłowni nie mamy problemów ze zwiększeniem masy mięśniowej. Oczywiście to w jakim tempie twoja masa mięśniowa będzie rosła zależało takich jak odpowiednia dieta na mase, trening na masę czy odpowiednia suplementacja.