Nowe samochody dla wojska, szanse dla OSP!

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

mikele
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Re: Nowe samochody dla wojska, szanse dla OSP!

Post autor: mikele »

Mam pytanie do kolegów, którzy składali wnioski o bezpłatne przekazanie sprzętu. Ile czasu czekaliście na odpowiedź z Departamentu Wychowania i Promocji Obronności MON? komplet dokumentów wysłaliśmy 4 miesiące temu i do dziś cisza (wniosek dotarł do adresata bo mamy pocztowe potwierdzeniem odbioru)
Awatar użytkownika

katopo
OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
Kontakt:

Post autor: katopo »

To może wypadało by tam zadzwonić? Ja czekałem raz 5 miesięcy na decyzję (ale co miesiąc dzwoniłem do nich i pytałem jak sprawa stoi) a drugi raz decyzje była w ciągu 3 tygodni.
Awatar użytkownika

wujo2010

Post autor: wujo2010 »

Pytanie do osób które pozyskiwały auta z wojska ,czy przy przekazywaniu sprzętu i do podpisania umowy z wojskiem prezes jednostki OSP może upoważnić kogoś z zarządu ? nasz prezes i skarbink nie mogą jechać ponieważ pracują :(
Awatar użytkownika

katopo
OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
Kontakt:

Post autor: katopo »

Ja dwa razy odbierałem sprzęt z wojska i raz prezes sam podpisywał a drugi raz mimo że też był musiał podpisać mi upoważnienie bo sam nie mógł podpisać. Świadczy to że można tak zrobić to co jednostka to obyczaj. Najlepiej zadzwonić tam gdzie macie odebrać sprzęt i się wywiedzieć czy może być upoważnienie i co ma zawierać.

A co udało wam się dostać?
Awatar użytkownika

seligow
OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
Kontakt:

Post autor: seligow »

Mięliśmy podobnie jak kolega @katopo. Jak odbieraliśmy Uaza (Wrocław) to pan sierżant powiedział że "ma być upoważnienie do odbioru podpisane przez prezesa osp". Nie ważne że prezes był na miejscu... Musiał napisać kwitek sam sobie "upoważniam XYZ do odbioru sprzętu...podpisano XYZ :)
Drugim razem (Rozewie) nic nie chcieli, tylko pokwitować i zabierać z jednostki...
Starszy sikawkowy
Awatar użytkownika

wujo2010

Post autor: wujo2010 »

Auto jakie od wojska dostaliśmy to złom ,nie ma co się łudzić że sie dostanie coś na chodzie .
Jest w gruncie rzeczy ruletka.

dabrowkaOSP
OSP (gm., woj.): Dąbrówka Radomsko Łódzkie

Post autor: dabrowkaOSP »

A może ktoś podpowie gdzie uderzyć o taki sprzęt?? Pisałem do WOP AMW i oni żekomo nie mogą przekazać sprzetu nieodpłatnie lub za symboliczna złotówkę OSP trzeba uderzyć DO MONu tylko gdzie dokładniej tam jest więcej resortów niż jednostek w ŁÓdzkim ... bałagan jeden wielki

POzdrawiam
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat