Dofinansowanie dla OSP i PSP
-
Topic author - Posty: 2
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Dofinansowanie dla OSP i PSP
Witamy serdecznie
Czy mo¿e nam kto¶ poradziæ z jakich dzia³añ z funduszy strukturalnych mo¿e skorzystaæ OCHOTNICZA i PANSTWOWA STRA¯ PO¯ARNA ??
Czy mo¿e dostaæ pieni±dze na np.:
1. Rozbudowe i modernizacje obiektów
2. Modernizacje ³±czno¶ci przewodowej i bezprzewodowej
3. Internet
4. Szkolenia - bazê szkoleniow± (np. ¶rodki audiowizulane)
5. Sprzêt specjalistyczny -np. samochody
Prosimy o podanie konkretnych programów i dzia³añ, na które bêdzie mo¿na dostaæ dofinansowanie.
(mog± byc te¿ jakies strony www)
Pozdrawiamy
OIE ¦widnik
Czy mo¿e nam kto¶ poradziæ z jakich dzia³añ z funduszy strukturalnych mo¿e skorzystaæ OCHOTNICZA i PANSTWOWA STRA¯ PO¯ARNA ??
Czy mo¿e dostaæ pieni±dze na np.:
1. Rozbudowe i modernizacje obiektów
2. Modernizacje ³±czno¶ci przewodowej i bezprzewodowej
3. Internet
4. Szkolenia - bazê szkoleniow± (np. ¶rodki audiowizulane)
5. Sprzêt specjalistyczny -np. samochody
Prosimy o podanie konkretnych programów i dzia³añ, na które bêdzie mo¿na dostaæ dofinansowanie.
(mog± byc te¿ jakies strony www)
Pozdrawiamy
OIE ¦widnik
-
Topic author - Posty: 2
bardzo proszê o informacje na temat mo¿liwo¶ci dofinansowania OSP i PSP w funduszy EU
informacje proszê przes³aæ na adres email : jacekk112@wp.pl
informacje proszê przes³aæ na adres email : jacekk112@wp.pl
ja te¿ bym prosi±³ o przes³anie informacji z jakich funduszy strukturalnych UE mog± ko¿ystaæ jednostki OSP wolak.michal@wp.pl
Micha³ Wolak
-
- OSP (gm., woj.): Bielawa Górna, gm. Pieńsk, woj. dolnośląskie
ja także chciałbym otrzymać informację na temat dofinansowania dla OSP
e-mail: ospbielawa@op.pl
-
- Kontakt:
Bardzo bym prosił o przesłanie jesli jest to mozliwe z góry dzieki
ospgrabowiec@interi.pl
ospgrabowiec@interi.pl
Jestem współautorem 2 projektów mojej jednostki OSP finansowanych w 75% z funduszu Phare. w 2003 dostaliśmy 3000 euro, a w bieżącym około 5000. Wnioski te składam w Euroregionie (w Polsce jest ich kilkanaście).
Projekt musi zawierać jakieś sensowne zagadnienie, np zawody strażackie, obóz młodzieżowy. Minusem jest to, że jednostka musi wyłożyć 25%. Pracy jest dużo ale warto. można kupić sprzęt potrzebny do przeprowadzeniaprojektu za 25% sumy.
chętnym mogę przesłac moje projekty które przeszły.
Projekt musi zawierać jakieś sensowne zagadnienie, np zawody strażackie, obóz młodzieżowy. Minusem jest to, że jednostka musi wyłożyć 25%. Pracy jest dużo ale warto. można kupić sprzęt potrzebny do przeprowadzeniaprojektu za 25% sumy.
-
- Kontakt:
Gasic ka¿dy mo¿e jeden lepiej drugi gorzej
www.strazak.com
http://blog.strazak.com
[brygada@strazak.com]
Gasic ka¿dy mo¿e jeden lepiej drugi gorzej

www.strazak.com
http://blog.strazak.com
[brygada@strazak.com]
-
Uprzejmie proszę i zachęcam do pisania o takich inicjatywach - prosze o ujawnianie sie podaję swojego e-maila:piotrkruk pisze:Jestem współautorem 2 projektów mojej jednostki OSP finansowanych w 75% z funduszu Phare. w 2003 dostaliśmy 3000 euro, a w bieżącym około 5000. Wnioski te składam w Euroregionie (w Polsce jest ich kilkanaście).
tomasz.poreba@zg.zosprp.pl
Chętnie wymienimy się doświadczeniami. Może zorganizujemy spotkanie zainteresowanych wymianą doświadczeń tego rodzaju połaczone ze szkoleniem na pewno każdemu z nas się to przyda. Jeszcze raz zachęcam do ujawniania się na forum i na podanego e-maila.
Szamot
-
- OSP (gm., woj.): Bielawa Górna, gm. Pieńsk, woj. dolnośląskie
Czy ja również mógłbym prosić o te projekty?
Z góry dziekuje.
Pozdrawiam
maszko
Z góry dziekuje.
Pozdrawiam
maszko
Pozdrawiam
Łukasz Siemaszko
OSP Bielawa Górna
Łukasz Siemaszko
OSP Bielawa Górna
Wysłałem wszystkim zainteresowanym obecnie realizowany przez moją OSP projekt. Spotkania albo warsztaty poświęcone realizacji projektów UE powinny się stać normą dla strażaków. Kilka tygodni temu w mojej OSP odbyło się spotkanie naczelnikóe OSP Z KSRG i opowiadaliśmy z kolegą o tworzeniu i realizacji projektów. Wydawało mi się że oni wszyscy nie woedzieli o czym my mówimy. Wniosek z tego taki, że trzeba się uczyć pracy przy projektach na warsztatach itp. Myślę, że zarząd główny ZOSP powinien wyjść z taką inicjatywą.
-
Szanowny Druhu !!!piotrkruk pisze:Wysłałem wszystkim zainteresowanym obecnie realizowany przez moją OSP projekt. Spotkania albo warsztaty poświęcone realizacji projektów UE powinny się stać normą dla strażaków. Kilka tygodni temu w mojej OSP odbyło się spotkanie naczelnikóe OSP Z KSRG i opowiadaliśmy z kolegą o tworzeniu i realizacji projektów. Wydawało mi się że oni wszyscy nie woedzieli o czym my mówimy. Wniosek z tego taki, że trzeba się uczyć pracy przy projektach na warsztatach itp. Myślę, że zarząd główny ZOSP powinien wyjść z taką inicjatywą.
Oby takich Druhen Druhów jak Druh było więcej w Polsce - a wiem, że są.
Przyznaję szczerze, że mamy zawsze w biurze ZG ZOSP RP najwiekszy problem z naborem właściwych ludzi na tego typu szkolenia.
Stąd mój apel o ujawnianie się wszystkich, którzy robią cokolwiek zwiaznego z pozyskiwaniem funduszy dla OSP z róznych instytucji. Jest to dla nas potencjalna baza na "dokształt" oraz na tworzenie grup, które mogą pewne sprawy związane z tym tematem przekazywać dalej.
Jeszcze raz apeluję o ujawnianie się i to zarówno tych, którzy już coś zrobili jak i tych, którzy są tematem zainteresowani.
Proszę o pisanie na e-mail: tomasz.poreba@zg.zosprp.pl .
Zainteresowanym wyślę w lipcu do wypełnienia ankietkę ewaluacyjną.
Zachęcam do kontaktu.
Pozdrawiam
Tomasz Poręba
Kierownik Działu OP
Biura ZG ZOSP RP
ul. Oboźna 1, 00-340 Warszawa
tel. 022 / 826-52-91/92 w. 123,
kom. 0663 73 20 09
Szamot
Jeżli można to też prosiłbym o jakieś bliższe informacje na temat dofinansowania z UE, oraz ewentualnych szkoleń w tym temacie.
eddie76@interia.pl
eddie76@interia.pl