Reaktywujemy jednostkę od ponad trzech lat, póki co musieliśmy stawiać tylko na te najważniejsze zakupy (samochód, mundury, sztandar), w chwili obecnej postanowiliśmy zacząć zachęcać młodzież do działań OSP. Byliśmy już raz z wizytą w szkole, dzieciakom się spodobało i otrzymaliśmy już pierwsze deklaracje pisemne od rodziców o zgodzie na udział w ćwiczeniach do tegorocznych zawodów. Problem polega na tym, że na chwilę obecną nie mamy dla nich strojów a nie chcielibyśmy od razu dokonywać ich zakupu bo jak wiadomo z dzieciakami, na chwilę obecną jest OK ale nie wiadomo na jak długo a każdy grosz wydany musimy liczyć. Zwracam się wobec tego do wszystkich z prośbą o wypożyczenie takich dresów na czas zawodów. Co prawda termin zawodów nie jest mi jeszcze znany ale jeśli znalazłby się ktoś, kto mógłby nas wspomóc to myślę, że z pozostałymi problemami się jakoś uporamy. Oczywiście odpowiedzialność za ich stan bierzemy na siebie i w razie trwałych uszkodzeń poniesiemy ewentualne koszty. Za wypożyczenie chcemy się również odwdzięczyć, w jaki sposób - myślę, że uzgodnimy to już z pożyczającym

Pozdrawiam