Prezes OSP KSRG jakie wymagania
-
Topic author - Posty: 3
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): OSP Łużna (Gmina) Gorlice (Województwo) Małopolskie
- Status: Offline
Prezes OSP KSRG jakie wymagania
Witam Jestem czynnym członkiem OSP w KSRG nasz dotychczasowy prezes bardzo źle sprawdza się w tej roli ma zbyt wiele spraw poza Strażą i zamierzamy go zmienić. Jestem młodym członkiem osp 17 lat lecz w straży jestem już 5 lat mam bardzo duże poparcie wśród Druhów OSP wraz z Naczelnikiem oraz zastępcom Prezesa chcą abym został nowym prezesem, w tym roku w lutym kończę 18 lat jestem chętny na podjęcie tej decyzji lecz chcę się dowiedzieć jakie potrzebuje wymagania oraz jaki wiek muszę mieć by nim zostać ?. działam bardzo dobrze dla osp organizuje Festyny,ćwiczenia,zawody oraz dobrze promuję jednostkę w mediach. 

Re: Prezes OSP KSRG jakie wymagania
18 lat i być członkiem czyli w lutym będziesz mógł być
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny
-
Dzięki właśnie gdzieś tak pod koniec Lutego szykuje się zebranie walne tak że miła wiadomość
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Taki widzę z Ciebie jest ambitny "Młody Wilk"....
Ochłoń troszkę. Tak odpowiedzialna funkcja to duże wyzwanie. Nie chcę gasić Twojego optymizmu ale to nie takie łatwe i przyjemne. Prezes czy Naczelnik, to nie tylko gwiazdki na mundurze. To kierowanie całą jednostką. Na Tobie się skupią wszelkie obciążenia i pretensje. Musisz sobie radzić z wieloma wyzwaniami. Czy jesteś na to gotów?
Będziesz miał pod górkę. Wszyscy z władz Gminnych i PSP będą w Tobie widzieć szczyla. Ciężko Ci będzie podejść do takih ludzi partnersko. Ja mam teraz 33 lata i dopiero od niedawna poznałem język ludzi na stanowiskach. Naczelnikiem zostałem 9 lat temu - czyli miałem 24 lata i powiem Ci że teraz lepiej widzę początki swojej działalności. Było sporo gaf i nie do końca przemyślanych działań. Teraz bym się inaczej za to zabierał.
Z drugiej strony - do odważnych świat należy. Jeśli jesteś przekonany że podołasz, to działaj. Po kilku latach jak się wyrobisz - może czeka Cię wspaniała kariera
Powodzenia.

Ochłoń troszkę. Tak odpowiedzialna funkcja to duże wyzwanie. Nie chcę gasić Twojego optymizmu ale to nie takie łatwe i przyjemne. Prezes czy Naczelnik, to nie tylko gwiazdki na mundurze. To kierowanie całą jednostką. Na Tobie się skupią wszelkie obciążenia i pretensje. Musisz sobie radzić z wieloma wyzwaniami. Czy jesteś na to gotów?
Będziesz miał pod górkę. Wszyscy z władz Gminnych i PSP będą w Tobie widzieć szczyla. Ciężko Ci będzie podejść do takih ludzi partnersko. Ja mam teraz 33 lata i dopiero od niedawna poznałem język ludzi na stanowiskach. Naczelnikiem zostałem 9 lat temu - czyli miałem 24 lata i powiem Ci że teraz lepiej widzę początki swojej działalności. Było sporo gaf i nie do końca przemyślanych działań. Teraz bym się inaczej za to zabierał.

Z drugiej strony - do odważnych świat należy. Jeśli jesteś przekonany że podołasz, to działaj. Po kilku latach jak się wyrobisz - może czeka Cię wspaniała kariera

Powodzenia.

-
A jeszcze mam takie pytanie a jakie zadania ma prezes ?
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
poczytaj statut osp ,lub statut wzorcowy na zosprp tam wszystko masz
a tu masz w skrócie http://krzychulargo.w.interia.pl/Zakres ... %20OSP.txt
a tu masz w skrócie http://krzychulargo.w.interia.pl/Zakres ... %20OSP.txt
-
- OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie
ja ci powiem tak wszystko co ci się nie podoba i pozostałym członkom co tyczy pracy obecnego prezesa spadnie na ciebie i wszyscy bedą wymagać od ciebie za chwile będa cie krytykować no i odwoływać ale jeśli cię wybiorą to życzę ci owocnej pracy ,dotychczasowa praca jaką prowadziłeś była zabawą właśnie prezes odpowiadał za ciebie i twoją działalność dawał przyzwolenie ,,prezes ,wiceprezes i skarbnik reprezentują i odpowiadają za działalność osp na zewnątrz np. w sądzie ,w związku osp ,podpisują umowy itp. to tak krótko więc przemyśl swoją decyzję ,proponował bym ci chwilę być w zarzadzie osp i przyjrzeć się pracy z bliska bedziesz miał wpływ na pracę zarzadu ,Powodzenia !!
-
- OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)
Dobrze Ci koledzy radzą. Prezes to poważna FUCHA w OSP łącząca się z odpowiedzialnością za całe OSP. Mnóstwo papierkowej roboty, odpowiedzialnej za którą będą Cie rozliczać nie tylko członkowie czy społeczeństwo waszej miejscowości ale ludzie na stanowiskach w Gminie i PSP. Wydaje mi się że jesteś jeszcze trochę za młody na objęcie funkcji prezesa. Wim że Ci doradzają le czy nie będzie to tak że zrzucą całą robotę na Ciebie. Może niech obecny zastępca zostanie prezesem a ty jego zastępcą. Będziesz miał czas aby pracować w zarządzie i przyjrzeć się jakie obowiązki ma prezes i w przyszłości podołasz temu zadaniu.
Przemyśl sprawę i życzę powodzenia.
Przemyśl sprawę i życzę powodzenia.
Zapraszamy na http://www.osp.rodaki.pl
-
- OSP (gm., woj.): Koczała,pomorskie
- Kontakt:
jestem 20 lat w straży i piastuję funkcję naczelnika i czytając Twoje pytanie" jakie zadania ma prezes"myśle że powinieneś kolego najpierw zacząć od członka zarządu,skoro jesteś dobrym organizatorem to super funkcja dla ciebie to gospodarz,na prezesa trzeba mieć troche więcej doświadczenia,ale to tylko moje zdanie.Wszystko zależy od wyborców.
Pozdrawiam i życzę sukcesu w dążeniu do celu!!!
Pozdrawiam i życzę sukcesu w dążeniu do celu!!!