Osobiście spędziłem wiele godzin na poszukiwaniach w internecie oraz w terenie różnych sztuczek i trików, które choć trochę pomogły by skrócić czas rozwinięcia. Myślę, że nie jestem jedyny na tym forum, który tak robił i przyznaj, że gdybyś masę pracy poświęcił w przygotowania, aby zyskać jakąkolwiek przewagę nad konkurencją, to nie chętnie dzieliłbyś się swoimi sekretami

Być może mam fioła, ale jeździłem po różnych szczeblach zawodów z dwoma kamerami, w tym zawody krajowe w 2011r. Drugie tyle czasu, to przeczesywanie internetu (w większości filmików, a trudno znaleźć prawdziwe perły) oraz wiedza, którą wydusiłem od niejednego doświadczonego druha. Dzięki duuuuużej dawce teorii przy jeszcze większej ilości praktyki doszliśmy do ssawnej 12-12.5 oraz rozwinięcia 28-30sek na sucho. Teraz pracujemy nad pompą i jeśli nie masz sporej ilości gotówki na ten cel także trzeba szukać informacji jak to zrobić, a niechętnie każdy się tym dzieli

Życzę wytrwałości w poszukiwaniach a owoce swojej pracy prędzej, czy później zauważysz

pozdro