Gdzie kupić mieszkanie we Wrocławiu?
-
Topic author - Posty: 184
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): lublin, ubelskie
- Status: Offline
Gdzie kupić mieszkanie we Wrocławiu?
Mój kolega poprosił mnie o napisanie tego tematu. Otóż chce kupić mieszkanie we Wrocławiu, ale, że nie zna zbyt dobrze miasta, chciałby prosić o radę, na jakim osiedlu najlepiej czegoś szukać. Chciałby mieszkać niezbyt daleko od centrum, albo żeby był chociaż dobry dojazd i interesują go mieszkania w stanie deweloperskim, 2 pokojowe. Może ktoś z was coś doradzi.
poaposdfsdfasdfa
-
- OSP (gm., woj.): lubelskie, chełm, chełm
Re: Gdzie kupić mieszkanie we Wrocławiu?
No dobra ale napisz ile mniej więcej funduszy ma kolega na zakup mieszkania. Bo wiesz. Wrocław do tanich miast nie należy tak więc trzeba liczyć się jednak z pewnym wydatkiem.
Możesz mu pokazać tę stronę:
http://targimieszkaniowe.net/nowe-miesz ... y-wroclaw/
Jest to strona wirtualnych targów nieruchomości. Masz tam zestawienie wszystkich inwestycji jakie powstają. Może warto byłoby poszukać czegoś na Krzykach? Dzielnica nie jest aż tak daleko od centrum a kupisz tam mieszkanie w dobrej cenie.
Możesz mu pokazać tę stronę:
http://targimieszkaniowe.net/nowe-miesz ... y-wroclaw/
Jest to strona wirtualnych targów nieruchomości. Masz tam zestawienie wszystkich inwestycji jakie powstają. Może warto byłoby poszukać czegoś na Krzykach? Dzielnica nie jest aż tak daleko od centrum a kupisz tam mieszkanie w dobrej cenie.
-
- OSP (gm., woj.): dolnośląskie wrocław
pewnie im bliżej centrum tym łatwiej później wynająć - wg mnie konieczne jest pieszy dystans do tramwaju
-
- OSP (gm., woj.): województwo lubelskie
Dokładnie, byle była dobra komunikacja.
-
- Kontakt:
Gdzie kupić mieszkanie we Wrocławiu? Wg mnie nigdzie. Ceny są zabójcze. Chyba że lubicie nieustanny tłok. Lepiej kupić mieszkanie w pobliskim mieście jak np. Oława, Jelcz Laskowice, Oleśnica, itp. Pod Wrocławiem ceny są dużo tańsze, a czas do jazdu do centrum jest identyczny jakbyście mieszkali na obrzeżach Wrocławia.
-------------------------------------------------------------
Retusz fotografii
-------------------------------------------------------------
Retusz fotografii
Ostatnio zmieniony śr 04 lut 2015, 09:07 przez Donwasyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Hm zalezy czy chcesz skupic sie na jakims zupelnie nowym budownictwie to wtedy pewnie jakies obrzeża. Czy w centrum ale bardziej blok/kamienica?
-
- OSP (gm., woj.): Ochotnicza Straż Pożarna we Wrocławiu
Mieszkania rynek pierwotny wrocław to jest to. Ja nie wyobrażam sobie mieszkać w cudzym mieszkaniu, z jego ukrytymi wadami. A tak nowe, sam wykańczam jak chcę i nie przejmuję się ciągnącym w nieskończoność remontem.
Te nowe inwestycje w mieście są bardzo interesujące. Mogłabym tam od zaraz zamieszkać, ale no ceny są już różne. W oko wpadło mi rozwiązanie http://toscom.pl Zapowiada się ciekawe miejsce i do tego wszędzie będzie blisko. W zasadzie, to ja nie mam się do czego doczepić. Jak kogoś stać, to nie powinien się nawet za długo zastanawiać. Lokalizacja idealna.
Mieszkania na Krzykach – wciąż najbardziej pożądane
Krzyki podobają się klientom ze względu na dużą ilość zieleni, bardzo dobrą komunikację z centrum miasta oraz na kameralną zabudowę i dużą ilość nowych inwestycji deweloperskich. Wybierane są zarówno przez rodziny z dziećmi oraz przez osoby indywidualne. Dodatkowym atutem jest bliska obecność wyższych uczelni: Uniwersytetu Ekonomicznego, Uniwersytetu Medycznego oraz Wyższej Szkoły Bankowej. Wśród kupujących mieszkania dla siebie i pod wynajem szczególnym zainteresowaniem cieszą się okręgi: Borek oraz Gaj. Plusem dzielnicy są również dwa spore parki (Skowroni i Południowy) pozwalające aktywnie spędzać czas.
Krzyki podobają się klientom ze względu na dużą ilość zieleni, bardzo dobrą komunikację z centrum miasta oraz na kameralną zabudowę i dużą ilość nowych inwestycji deweloperskich. Wybierane są zarówno przez rodziny z dziećmi oraz przez osoby indywidualne. Dodatkowym atutem jest bliska obecność wyższych uczelni: Uniwersytetu Ekonomicznego, Uniwersytetu Medycznego oraz Wyższej Szkoły Bankowej. Wśród kupujących mieszkania dla siebie i pod wynajem szczególnym zainteresowaniem cieszą się okręgi: Borek oraz Gaj. Plusem dzielnicy są również dwa spore parki (Skowroni i Południowy) pozwalające aktywnie spędzać czas.
-
- OSP (gm., woj.): Straż Pożarna Łódź - Sikawa
Zgadzam się.marcy pisze:Dokładnie, byle była dobra komunikacja.
-
- OSP (gm., woj.): Rakszawa, podkarpackie
Najlepiej nie we Wrocławiu a pod samym Wrocławiem, np. w Smolcu. Dojazd świetny, w 15 minut pociągiem można być w centrum. Można się przekonać wynajmując na próbę mieszkanko: mieszkanie do wynajęcia wrocław smolec
-
Dzień dobry,
Polecamy mieszkania Republiki Wnętrz we Wrocławiu. Posiadamy dwa osiedla w świetnych lokalizacjach. Na Krzykach - Cafe Południe oraz osiedle na Swojczycach - Osiedle Przystań. Pozdrawiamy serdecznie!
Polecamy mieszkania Republiki Wnętrz we Wrocławiu. Posiadamy dwa osiedla w świetnych lokalizacjach. Na Krzykach - Cafe Południe oraz osiedle na Swojczycach - Osiedle Przystań. Pozdrawiamy serdecznie!
Teraz we Wrocławiu powstaje wiele nowych osiedli mieszkaniowych, zarówno na Krzykach jak i w innych dzielnicach, także w centrum. Można nawet o tym poczytać: http://poradnikowy.net/gdzie-kupic-nowe ... wroclawia/. Wybór jest naprawdę duży, a samo miasto buduje się bardzo prężnie.
A czy jakieś dobre i sprawdzone biuro nieruchomości w Zabrzu znacie? Ja się właśnie zastanawiam czy np. to jest ok http://nieruchomosci-zabrze.pl/
Prawdziwi przyjaciele. Kto by pomyslał, ze znajdę ich w piekle.
-
- OSP (gm., woj.): Radomin, kujawsko-pomorskie
Tak jak ktoś napisał, mieszkania we Wrocławiu do najtańszych nie należą. Dlatego jak ktoś się już zdecyduje, to żeby niedopłacać dodatkowo na nieprzewidziane remonty i przeróbki lepiej zabrać na odbiór kogoś, kto się dobrze zna na instalacjach. Ja mogę polecić firmęhttp://www.wroclaw.przeglady-budowlane24.pl/ . Solidnie i z doświadczeniem.