Wyjazd do pracy - gdzie?
-
Topic author - Posty: 9
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Retkinia, łódzkie
- Status: Offline
Wyjazd do pracy - gdzie?
Cześć,
zastanawiam się nad wyjazdem do Szwecji niestety w Polsce zarobki są jakie są a każdy człowiek chce żyć w jak najlepszych warunkach. Znajomi proponowali wyjazd do UK ale jakoś sceptycznie odbieram wyjazd o Anglii ostatnio słyszałem o zmianach w złym kierunku. Najbardziej martwi mnie przelot samolotem, miał ktoś z was okazję płynąć promem ? Szukałam informacji i wychodzi podobna cena na przykład na www.stenaline.pl, z tą różnicą że trzeba dojechać do Trójmiasta..
zastanawiam się nad wyjazdem do Szwecji niestety w Polsce zarobki są jakie są a każdy człowiek chce żyć w jak najlepszych warunkach. Znajomi proponowali wyjazd do UK ale jakoś sceptycznie odbieram wyjazd o Anglii ostatnio słyszałem o zmianach w złym kierunku. Najbardziej martwi mnie przelot samolotem, miał ktoś z was okazję płynąć promem ? Szukałam informacji i wychodzi podobna cena na przykład na www.stenaline.pl, z tą różnicą że trzeba dojechać do Trójmiasta..
-
- OSP (gm., woj.): 7412589632587410
Re: Wyjazd do pracy - gdzie?
Najlepiej Norwegia. Duża ilość pracodawcy i częste przechodzenie ludzi na Norweskie warunki.
-
- OSP (gm., woj.): Warszawa, mazowieckie
Oj to prawda.Może nie tylko Norwegia, ale ogólnie skandynawia to jest dobry pomysł. Tam są zupełnie inne warunki, waluta oczywiście no i przede wszystkim to nie Polska 

dużo osób poleca kraje skandynawskie lub Niemcy, że właśnie wyspy to już nie to samo
edynka
-
- OSP (gm., woj.): reszel, warmińsko-mazurskie
Tak jak cos to kraje skandynawskie, Norwegia albo Szwecja.
ja zdecydowanie uważam, że Szwecja. ciut lepiej niż w Norwegii, choć Skandynawia ogólnie jest ok pod kątem pracy
Ja mam doświadczenie z Islandią i jest okej, choć temperatury bywają ekstramalne.
Ja słyszałem że kraje skandynawskie mają bardzo fajne warunki na rynku pracy.
Tylko oni chyba niechętnie przyjmują do pracy Polaków. A Ostrava?
Zdecydowanie polecam Norwegię. Mieszkam tutaj już od 10 lat, więc wiem co mówię. Moi znajomi, którzy też się tutaj przenieśli znaleźli pomoc u Pana Wojtka, który pomógł im znaleźć pracę, no i nauczył języka oczywiście
Warto próbować, nie poddawaj się!

Z językiem bedzie najgorzej 

-
- OSP (gm., woj.): poznań, wielkopolskie
Jeśli szukacie dla siebie jakieś atrakcyjnej pracy za granicą, to polecam zajrzeć na stronę internetową https://pl.europa.jobs/. Znajdziecie tam bardzo dużo ofert pracy z różnych branż, zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, w najróżniejszych krajach europejskich
Warto się tam porozglądać 

A może zamiast wyjeżdżać, poszukać czegoś na miejscu. Tak jak mój znajomy (który nota bene stracił już całkiem nadzieję na znalezienie pracy w kraju) w końcu dorwał fuchę na warszawskim lotnisku. I co prawda musi dojeżdżać tym autobusem na Okęcie aż z Łodzi, ale przynajmniej nie musiał się rozstawać z rodziną, czego się bardzo obawiał.
W Polsce też jest praca, tylko nie w każdym mieście łato ją znaleźć.
Skąd mogę wiedzieć gdzie? Pewnie tam, gdzie dobrze płatnej pracy nie brakuje.