czytamy???
-
Topic author - Posty: 3
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
czytamy???
Co polecacie? Ja mogę coś odradzić. Buszujący w zbożu to jedna z najgorszych i najnudniejszych książek, jakie czytałam. Wrażenia mam zapewne takie, bo wszyscy ją zachwalają... Dla mnie główny bohater to nudny mięczak, a historia do niczego nie prowadzi - wielkie rozczarowanie, w ogóle mnie nie poruszył ani język, ani "perypetie".
Re: czytamy???
Jako, że uwielbiam fantastykę, polecę:
Sapkowski - Trylogia husycka
Pilipiuk - Cykl o Jakubie Wędrowyczu
Piekara - Cykl o Mordimerze Madderdinie
William Gibson - Neuromancer
Dan Simmons - Hyperion
Neal Stephenson - Zamieć, Diamentowy wiek
Sapkowski - Trylogia husycka
Pilipiuk - Cykl o Jakubie Wędrowyczu
Piekara - Cykl o Mordimerze Madderdinie
William Gibson - Neuromancer
Dan Simmons - Hyperion
Neal Stephenson - Zamieć, Diamentowy wiek
Polecam cały cykl "Fundacja" od Isaac Asimova - tego od praw robotyki. Niezwykle wciągająca saga i trzymająca w napięciu
Czyste SF, o psychomatematyce, prowadzeniu polityki itp - polecam

"Znaczy Kapitan" Karol Olgierd Borhardt, czytałem około 20 razy.
Poza tym: "Pokój na Ziemi" Lema, Vonnegut, John Irving, William Wharton "W księżycową jasną noc" i inne.
Poza tym: "Pokój na Ziemi" Lema, Vonnegut, John Irving, William Wharton "W księżycową jasną noc" i inne.
Hrabia Monte Christo (Dumas) - tak dobra, że każda adaptacja filmowa to profanacja.
-
- OSP (gm., woj.): mazowieckie, warszawa
Ja polecam twórczość Dana Browna. Wspaniały autor. Jego dzieła zawsze mnie pochłaniają i nie mogę się oderwać 

"Wampir z przypadku" Kseni Basztowej co prawda to komedia ale za to naprawdę dobra, lekka no i co najważniejsze oparta o prawdziwy wampiryzm.
Idzie lato więc częściej czytam na tarasie lub na balkonie i aktualnie zaczytuję się w krótkich opowiadaniach, które dostałam od przyjaciela, a które sam wydał : "Kronika relacji intymnych"
1. The monk who sold his ferrari-Robin Sharma.
2. Kiedyś byłam księżną - Jacqueline Pascarl-Guillespie
2. Kiedyś byłam księżną - Jacqueline Pascarl-Guillespie
Ja teraz czytam ksiażkę o czarnych dziurach. Fabuły mnie trochę znudziły:)
-
- OSP (gm., woj.): mazowieckie, warszawa
Ja polecam serię 'Vampire Academy'. Taka babska fantastyka, ale fajne jest, polecam.
Zmierzch
Miasto Kości
Intruz
Cień Wiatru
Wybrałam te z lepszych:)
Miasto Kości
Intruz
Cień Wiatru
Wybrałam te z lepszych:)
Ks. Jan Kaczkowski: Życie na pełnej petardzie - mi się ta książka ostatnio bardzo podobała 

Sądzę, że mnie by pewnie Twoja książka bardzo znudziła.firerun pisze:Ja teraz czytam ksiażkę o czarnych dziurach. Fabuły mnie trochę znudziły:)
Polecam wszystkim "Historyka" Kostovy. Świetne są też "Filary ziemi".