Baza danych i instrukcja dla WORDPRESS

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
donek
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Baza danych i instrukcja dla WORDPRESS

Post autor: donek »

Witam!
Podobny temat był, ale dotyczył joomli i powiedzmy ze nie był szczegółowo opisany ani wyjaśniony.
A więc co gdzie i jak należy wypełnić? W panelu Myphpadmin nie ma możliwości utworzenia nowej bazy danych, a po lewej stronie mam dostępna baze z nazwa swojej miejscowości.
Co i jak po kolei należy wpisać w edycji wp-config lub w automatycznej instalacji wordpress?
Czy hasło i nazwa użytkownika które sa wymagane to te same dane które podajemy podczas logowania do panelu myphpadmin ?
Jak powinna byc nazwa bazy danych ? ( nazwa miejscowości, osp.org.pl????)
Jaki powinien byc przedrostek bazy danych ? Lub gdzie to znaleźć?
Mniej wiecej WP ogarniam postawiłem juz kilka stron ... Ale tutaj nie moge tego rozgryźć .
Jeżeli macie czas najlepiej gdybyście mogli napisać instrukcje krok po kroku. Dzieki i pozdrawiam !
Awatar użytkownika

kamil237

Re: Baza danych i instrukcja dla WORDPRESS

Post autor: kamil237 »

Mam samochód strażacki ale padła mi skrzynia biegów. Mniej więcej wiem co robić bo kiedyś wymieniałem skrzynie w maluchu ale może ktoś napisze instrukcję krok po kroku? To jest forum strażackie, możemy wiedzieć jak pomóc ale może być rożnie. Nie lepiej napisać na jakimś forum dla webmasterów?
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!

Topic author
donek

Post autor: donek »

Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy odnośnie skrzyni biegow a na się nie znam, to sie nie wypowiadam. Każdy serwer/ hosting jest inny a serwer osp.org.pl jest specyficzny gdyż nie ma możliwości stworzenia nowej bazy danych. Podobny temat juz sie pojawił, ale dotyczył joomla i nie został zakończony, i widać ze sa osoby na forum które ogarniają tą tematykę . Więc bardzo proszę o pomoc a nie zaczepne odpowiedzi spowodowane .... hmmm... brakiem innych ciekawych rzeczy do roboty?

klartun

Post autor: klartun »

Jeśli interesuje Was dobry hosting, który warto sprawdzić: http://altblue.pl/hosting-www . W przypadku mojej strony działa bez zarzutu.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat