Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Poszukuje informacji na temat dofinansowania z UE lub instytucji Państwowych odnośnie dofinansowania na termoizolacje remizy oraz montaż centralnego ogrzewania ...Za wszelkie informacje dziękuje z góry
U nas na gminie realizują szwajcarski program w którym są zaplanowane termomodernizacje budynków użyteczności publicznej. Ale powiem że długa droga do realizacji. Trzeba audyty, projekty budowlane, opinie RDOŚ, opinie ornitologa itd
Ja również jestem zdania, że takie działania są bardzo ważne i powoli także przymierzam się do termomodernizacji mojego domu. Zresztą nawet niedawno miałem okazję przeczytać na stronie https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/b ... i-budynku/ na czym termomodernizacja polega i tak naprawdę dlaczego się ją stosuje.
Rozwiązań w kwestii ogrzewania domu jest cała masa, ale ja osobiście najbardziej polecam pompy ciepła Fonko. Są niezawodne i gwarantują odpowiedni komfort we własnym domu. W dodatku pozwalają nieco zaoszczędzić, bo urządzenia są energooszczędne.
Kiedy jeszcze mówimy nadal o kwestii ogrzewania to właśnie dlatego pompy ciepła są bardzo popularne gdyż posiadają bardzo wysoką sprawność. Jak dla mnie jest to jedno z najlepszych rozwiązań na dzień dzisiejszy i jeśli jeszcze ktoś się nad tym zastanawia, top niech nie zwleka.
Kompleksowe termomodernizacje budynków to nie tylko zmiana ogrzewania. Takie prace obejmują ocieplenie przegród budowlanych, wymianę stolarki okiennej i drzwiowej, wzmacnianie ścian czy renowację balkonów, ocieplenie fundamentów. Warto skorzystać z usług firm, które takie kompleksowe działania podejmują i są w stanie zapewnić wsparcie finansowe inwestycji. Plusów jest całe mnóstwo a główny to zwiększenie komfortu cieplnego i obniżenie kosztów energii.