Zraszacze jelcz
-
Topic author - Posty: 25
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Województwo Łódzkie
- Status: Offline
Zraszacze jelcz
Witam mamy zamiar zainstalować zraszacze do naszego jelcza tylko niewiem jak ugryżć ten temat. Czy zadziała to grawitacyjnie czy przez autopompe bo gdzieś kiedys czytałem ze grawitacyjnie ale nie mogę odnależ tego materiału.Jakie zastosować zraszacze? Może ktoś chciałby sie podzielić jakimś pomysłem.
-
- OSP (gm., woj.): Jawiszowice ,małopolskie
Re: Zraszacze jelcz
Z autopompą.Dobre dysze z dobrym rozpyleniem +ciśnienie =lepsze efekty i mniejsze zużycie wody. Nie wiem czy Jelcz zniesie jazdę z włączoną przystawką. Popytaj mechaników
-
Topic author - Posty: 25
- OSP (gm., woj.): Województwo Łódzkie
Ok dzięki za radę. Spróbuje popytać o ta jazde z przystawka.Bo jesli nie mozna to raczej dajemy spokój z tymi zraszaczami.
-
- OSP (gm., woj.): OSP KSRG Służewo gmina Aleksandrów Kujawski powiat Aleksandrów Kujawski
Jelcz GCBA 6/32 jezeli o tym jest mowa. Autopompa a raczej przystawka jest dostosowana do podawania wody w trakcie jazdy! Pojazdy produkowane przez Jelczańskie Zakłady Samochodowe rzędu Jelcz 004 oraz Jelcz 005 mają możliwość podawania środków gasniczy podczas jazdy 

-
- OSP (gm., woj.): Ochotnicza Straż Pożarna Gliwice
- Kontakt:
Tyle, że to sprawdzona marka, powszechnie znana i każdy się z nią liczy
-
- OSP (gm., woj.): OSP KSRG Służewo gmina Aleksandrów Kujawski powiat Aleksandrów Kujawski
kret pisze:Tyle, że to sprawdzona marka, powszechnie znana i każdy się z nią liczy
My Jelczem objazdowo przez około godzinę przelewaliśmy pogorzelisko. Dodam że Jelcz 004 rok prod. 1977

-
My w swoim Jelczu zakładamy dwie prądownice Turbo Jet na wyloty z tyłu { zabudowa Bonex. } świetnie się sprawdzają przy przelaniu rźysk , traw itp
JELCZ to jedna z lepszych marek samochodów strażackich tak było i jest od lat 

-
purara pisze:JELCZ to jedna z lepszych marek samochodów strażackich tak było i jest od lat
Dobrze że napisałeś jedna z lepszych, choć też mam sentyment do tej marki, jednak uważam że czas zostawia swój wyraźny ślad na tych markach, choć pojazdy pochodzenia austriackiego lepiej sobie z nim radzą