Warto korzystać z pomocy prawnika?
- 
				karaiby

- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Warto korzystać z pomocy prawnika?
W przypadku firm, współpraca z dobrym prawnikiem jest nieoceniona. W końcu nikt samodzielnie nie poradzi sobie ze wszystkimi kruczkami prawnymi. Osobiście mam namiar na katowicką kancelarię SZIP (sprawdźcie w Internecie). Zajmują się m.in. prawem gospodarczym, pracy, umów, własności intelektualnej, fuzji i przekształceń, ochrony środowiska i wielu innych i zapewnią kompleksową obsługę prawną przedsiębiorstw. W razie potrzeby polecam się skontaktować bezpośrednio.

Zgadzam się. Jeżeli prowadzisz firmę to dobrze jest mieć za plecami dobrego prawnika. To samo tyczy się spraw prawnych o których w ogóle nie mamy pojęcia lepiej brnąć w to z prawnikiem niż samemu i wdepnąć na minę!

Pewnie, że warto bo przecież osoby które nie znają się na prawie nie wiedzą co im się należy, a co nie. Ogólnie dzięki pomocy np takich http://zaufanyprawnik.pl/jak-wyczyscic-swoj-bik kancelarii można na prawdę wiele zdziałać. Więc nie ma co się zastanawiać nad tym 

Problem nas przerósł to o pomoc zwracamy sie do prawnika. Tak było i tak bedzie.

- 
				byjka7

- OSP (gm., woj.): Gmina Mysłowice Śląsk
Tak jak najbardziej warto sami nie jesteśmy w stanie sobie niekiedy pomóc. Warto udać się do Zaufany Prawnik jeśli jesteście z Rzeszowa i okolic to nie ma nikogo innego. Moja siostra się z nimi broniła na rozwodzie, szybko sprawnie i bez bólu. Takie rozprawy powinny mieć miejsce.

Jeżeli jest taka potrzeba to tak, ale z pewnością nie będzie to tanie

- 
				marcy

- OSP (gm., woj.): województwo lubelskie
Jeśli jest taka konieczność to wręcz trzeba skorzystać z jego pomocy.

Też pomoc rady prawnego nie jest aż tak kosztowna. Więc myślę, że czasami warto z niej skorzystać.

oczywiście, prawnicy to bardzo niedoceniona pomoc, nie wiecie nawet w ilu sytuacjach prawo stoi po waszej stronie a to właśnie może pokazać wam tylko prawnik

jeśli mamy jakiś problem kwestii prawnej to oczywiście, że warto, a nawet jest to wskazane.

- 
				Magdula88

- OSP (gm., woj.): goczałkowice-zdrój, śląskie
Najlepiej nie korzystać i spróbować się dogadać, chodzenie po sądach to nic przyjemnego i najczęściej jest tak, że obie strony tracą. Ale jak sie nie da to co zrobić? W moim przypadku tak było, druga strona nie była wgl dogodowa więc wkroczyć musiała kancelaria dąbrowa górnicza i na szczęście jakoś wszystko dobrze się ułożyło.

Ja bym w tej kwestii popytał znajomych  Moim zdaniem to będzie naprawdę dość dobre źródło informacji
 Moim zdaniem to będzie naprawdę dość dobre źródło informacji 

ył poetą. A jego ostatnie słowa to "Udaję się na poszukiwanie Wielkiego Być Może". Dlatego wyjeżdżam. Żebym nie musiał czekać z poszukiwaniem Wielkiego Być Może do śmierci.
						- 
				Wandka

- OSP (gm., woj.): poznań, wielkopolskie
To oczywiście zależy od sprawy, ale w zdecydowanej większości przypadków - jak najbardziej warto. Czasami o naszym sukcesie decyduje właśnie dobry adwokat. W Białymstoku na przykład działa bardzo dużo naprawdę dobrych kancelarii prawniczych, więc bez problemu znajdziemy tam pomoc prawną, która naprawdę czasami może nam uratować życie i sporo nerwów.

Nie wiem, nie znam się na kancelariach. Wiem jednak, że dzięki http://ceidgbazafirmy.pl/ istnieje możliwość stworzenia bazy firm z każdej branży. Szczegóły na ten temat znajdują się na stronie internetowej. Gdyby pojawiły się jakieś pytania to na stronie internetowej jest adres e-mail do kontaktu.

Na pewno warto, w dzisiejszych czasach to normalka, nikt nie jest alfa i omega. Ja zastanawiam się ostatnio nad kancelarią Wojas Pawlak, szykuje mi się rozwód z mężem i będę potrzebowała kogoś sprawdzonego w boju rozwodów.