Fundusz Sprawiedliwości - 100mln zł dla OSP
-
Topic author - Posty: 87
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Fundusz Sprawiedliwości - 100mln zł dla OSP
Ruszył nabór wniosków w ramach Funduszu Sprawiedliwości. Do rozdysponowania jest ponad 100mln zł na zestawy PSP R1, AED i inny sprzęt. Więcej informacji:
https://strefa998.pl/blog/78_Fundusz-Sp ... iwosci-OSP
https://strefa998.pl/blog/78_Fundusz-Sp ... iwosci-OSP
Sklep strażacki oferujący pełen wachlarz sprzętu pożarniczego. www.strefa998.pl
Re: Fundusz Sprawiedliwości - 100mln zł dla OSP
albo bezpośrednio na stronie ministerstwa
https://bip.ms.gov.pl/pl/ogloszenia/new ... duszu.html
https://bip.ms.gov.pl/pl/ogloszenia/new ... duszu.html
-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
Do kolegów z podkarpacia:
O jaki sprzęt występujecie oprócz zestawów PSP-R1 i AED?
O jaki sprzęt występujecie oprócz zestawów PSP-R1 i AED?
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
-
- OSP (gm., woj.): Krasna Góra g.Niemodlin w. opole
Też jestem zainteresowany. Jaki to inny sprzęt?
Panowie, trochę swojej pracy i czasu, a znajdziecie. Pod koniec ubiegłego roku program był realizowany w Małopolsce, tyle że tam można było składać wnioski również na zakup samochodów, teraz już nie. Na stronie ministerstwa sprawiedliwości, są informacje na temat gmin które dostały dofinansowanie i w jakiej kwocie. Większość jednostek, gmin oraz biorących w przekazywaniu sprzętu ufundowanych ze środków MS pokazuje, "chwali się" co udało się pozyskać na stronach internetowych i/lub w mediach społecznościowych. Wujek google nie gryzie, a kto dobrze szuka ten znajdzie interesujące go informacje. Ze swojej strony od razu dodam, że oprócz zestawów PSP-R1 i defibrylatorów dofinansowane były zakupy np. sprzętu do rat. technicznego(nożyce, rozpieracze, poduszki pneumatyczne itp.)
-
- Kontakt:
Wszystko świetnie tylko ja się pytam na co teraz piszą strażacy z podkarpacia, a nie co dostali strażacy z małopolski. Jednak nabór troszeczkę się różni i może podkarpaccy strażacy zaczerpnęli informacji od ludzi z góry co będzie przechodzić we wniosku.Piki pisze:Panowie, trochę swojej pracy i czasu, a znajdziecie. Pod koniec ubiegłego roku program był realizowany w Małopolsce, tyle że tam można było składać wnioski również na zakup samochodów, teraz już nie. Na stronie ministerstwa sprawiedliwości, są informacje na temat gmin które dostały dofinansowanie i w jakiej kwocie. Większość jednostek, gmin oraz biorących w przekazywaniu sprzętu ufundowanych ze środków MS pokazuje, "chwali się" co udało się pozyskać na stronach internetowych i/lub w mediach społecznościowych. Wujek google nie gryzie, a kto dobrze szuka ten znajdzie interesujące go informacje. Ze swojej strony od razu dodam, że oprócz zestawów PSP-R1 i defibrylatorów dofinansowane były zakupy np. sprzętu do rat. technicznego(nożyce, rozpieracze, poduszki pneumatyczne itp.)
Ja osobiście mogę powiedzieć że po telefonie do biura senatora Golby powiedziano mi żeby pisać głównie na sprzęt medyczny i drogowy wykorzystywany przy wypadkach ale to żadna nowość. Umundurowanie i ekwipunek strażaka nie przejdzie.
damian_osp nabory różnią się tylko trzema rzeczami: województwem, pulą środków oraz brakiem dotacji na pojazdy. Najważniejsza część naboru jest taka sama czyli rodzaj zadania, tj.
Czyli można wnioskować o sprzęt, którym bezpośrednio będziemy udzielać pomocy poszkodowanym(zestawy rat. medycznego, drogowego, itp.). Ten fundusz to i tak ogromna szansa dla wielu jednostek na pozyskanie sprzętu. Gdyby można było pisać o wszystko co jest potrzebne to i 100 mln by brakło.Dotacje celowe, w ramach niniejszego naboru wniosków, mogą zostać przyznane jednostkom sektora finansów publicznych - jednostkom samorządu terytorialnego: gminom oraz miastom na prawach powiatu z obszaru województwa podkarpackiego, na nabycie w imieniu tych jednostek i na rzecz ochotniczych straży pożarnych: wyposażenia i urządzeń ratownictwa, niezbędnych do udzielenia pomocy poszkodowanym bezpośrednio na miejscu popełnienia przestępstwa, tj. defibrylatorów, toreb ratowniczych lub innego sprzętu, z wyłączeniem pojazdów.
może ktoś z podkarpacia i świetokrzyskiego oświeci czy są i jakie zasady rozdziału środków, średnio na jednostkę to ok 6 tys zł z czego podobno na sprzęt medyczny może pisać każda do 3 tys, a pozostałe 3 tys do jednego wora i na inny większy sprzęt dla jednostek wybranych przez koordynatora wojewódzkiego 

-
- Kontakt:
Nie słyszałem nigdy o takich zasadach podziału. Gminy składają zapotrzebowanie w imieniu swoich jednostek, a następnie oceniany jest wniosek. No chyba że ktoś ingeruje w ocenianie.
ale jakieś zasady muszą być, wg jakich kryteriów oceniane wnioski - liczba osp, ludność, ilość interwencjidamian_osp pisze:Nie słyszałem nigdy o takich zasadach podziału. Gminy składają zapotrzebowanie w imieniu swoich jednostek, a następnie oceniany jest wniosek. No chyba że ktoś ingeruje w ocenianie.
dla wszystkich na wszystko nigdy nie starczy wiec trzeba kogoś wybrać, kilkadziesiąt zestawów hydraulicznych dla OSP KSRG i po kasie, a co z resztą
-
- Kontakt:
Ja już mam poprawiona ofertę w generatorze w którym składany był wniosek. Ze 131 tys. zostawili 44 tys.
Jak u was wygląda sprawa?
Jak u was wygląda sprawa?
Może ktoś wrzuci jaka jest oferta w tym generatorze bo chcieliśmy sie przygotować.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Topola Swiętokrzyskie
Jako jednostka ze Świętokrzyskiego zostaliśmy poinformowani że jednostki typu M też muszą coś dostać,moja jednostka chciała pisać o hydraulikę niestety jeśli byśmy o nią ubiegali inne jednostki z naszej gminy nic by nie dostały,podawaliśmy zapotrzebowanie według numerów (od 1 miejsca najbardziej potrzebne)1-torba 2 aparat 3 piła, nasza gmina podzieliła pulę między jednostki S aby te złożyły zapotrzebowanie na sprzęt który im jest potrzebny w pierwszej kolejności na naszą gminę wypadło ok 40 tyś na jednostki typu S 5 z czego 2 są w KSRG + jednostki typu M, jeśli dowiem się czegoś więcej będę o tym pisał Pozdrawiam
a kto określił tą pulę 40 tys. zł i czy tylko na taka kwotę mogła wasza gmina występować z propozycjami zakupów, z informacji o realizacji w podkarpackim - na 160 samorządów 155 złożyło wnioski a dofinansowano 149, czyli nie wszyscy otrzymali
https://remiza.com.pl/85-mln-zl-z-fundu ... odzielone/
https://remiza.com.pl/85-mln-zl-z-fundu ... odzielone/
-
- OSP (gm., woj.): OSP Topola Swiętokrzyskie
wyszło to jakoś że podzielili +- wszystkie gminy i im wyszła średnia a a jak będzie to się okaże.