Kara dla członka zarządu OSP
-
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Kara dla członka zarządu OSP
Witam serdecznie.Mam takie pytania.Kto i jakie kary może nałożyć na członka Zarządu OSP.Czy i do kogo o nałożenie takich kar może wnioskować Komisja Rewizyjna.Czy można wykluczyć członka Zarządu z szeregów OSP i kto może tego dokonać.Jaka kara byłaby adekwatna za niewykonanie uchwały Zarządu OSP.Proszę o konkretne porady.Pozdrawiam.
Re: Kara dla członka zarządu OSP
Przeczytaj statut swojej jednostki. Tam wszystko pewnie jest napisane. 

A ja mam takie pytanko. Otóż prezes z mojej jednostki OSP od czasów walnego zgromadzenia na ktorym zostal wybrany nie pokazuje sie w remizie i wogole sie nie udziela czy mozna go wykluczyc wczesniej niz sie konczy jego kadenja
I w jaki sposób
Z góry dzieks za odpowiedzi 

-
- Status: Offline
Prezes OSP generalnie pełni funkcje reprezentacyjne , ale nie zwalnia go to z czynnego działania na rzecz OSP. Można go odwołać zwołując Nadzwyczajne Walne zebranie. Przeczytaj pkt. na ten temat w Statucie , tam są szczegółowo określone warunki jak zwołać takie zebranie i jaką ono ma moc prawną. Pzdrkapsel128 pisze:A ja mam takie pytanko. Otóż prezes z mojej jednostki OSP od czasów walnego zgromadzenia na ktorym zostal wybrany nie pokazuje sie w remizie i wogole sie nie udziela czy mozna go wykluczyc wczesniej niz sie konczy jego kadenjaI w jaki sposób
Z góry dzieks za odpowiedzi