ilu przysługuje kierowców -konserwatorów

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
ospwierzchowice
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

ilu przysługuje kierowców -konserwatorów

Post autor: ospwierzchowice »

posiadamy trzy samochody w KSRG i dwóch konserwatorów ,chciałem zatrudnić trzeciego dostałem odpowiedz od kom.gminnego , że nie przysługuje nam trzeci etat płatny ,czy ktoś mi pomoże gdzie znaleźć przepisy na ten temat i kto decyduje ilu etatowych kierowców na jaką jednostkę z góry dziękuje za pomoc :D
Ostatnio zmieniony ndz 19 lip 2009, 13:30 przez ospwierzchowice, łącznie zmieniany 1 raz.

W.Chmielewski

Re: ilu przysługuje kierowców -konserwatorów- Nie ma przepisów p

Post autor: W.Chmielewski »

Nie ma przepisów prawnych określających ilu kierowców ma być odpłatnie zatrudnionych w Ochotniczej Straży Pożarnej. Jedynie charakter wytycznych ma uchwała Prezydium Zarządu Głównego nr 95/18/2004 z 16 grudnia 2004 r. w sprawie kategoryzacji Jednostek Operacyjno-Technicznych OSP (załącznik) w którym to załączniku podano liczby kierowców w poszczególnych kategoriach OSP.Dotyczy to kierowców zatrudnionych przez gminę jak i pełniących służbę społecznie (rezerwowych). Praktycznie o liczbie kierowców zatrudnionych odpłatnie w OSP decyduje wójt (burmistrz). Także zarząd OSP może odpłatnie zatrudnić kierowcę - ale kto ma tyle pieniędzy.

marekB

Re: ilu przysługuje kierowców -konserwatorów

Post autor: marekB »

U mnie w są trzy samochody i trzech kierowców konserwatorów-mają płatne po 200zł miesięcznie.

sedi

Post autor: sedi »

U mnie są 2 auta i dwóch kierowców na umowie zlecenie

STAR244

Post autor: STAR244 »

morze byc tylko konserwator
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat