Soczewki kontaktowe a wiek dziecka?
-
Topic author - Posty: 268
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Soczewki kontaktowe a wiek dziecka?
Wiecie może w jakim wieku można już swobodnie zakupić dziecku soczewki kontaktowe? Bo tutaj piszą, że to bardziej od indywidualnych cech i zdrowotności oka zależy.
Re: Soczewki kontaktowe a wiek dziecka?
Nie lepiej okulary?
Wydaje mi się, że bezpieczniejsza opcja to okulary ale gdy dziecko jest już większe to czemu nie 

-
Jeśli chcesz wybrać soczewki dla dziecka, to najlepiej najpierw o tym poczytaj. Nie tylko wiek może mieć znaczenie, ale też wada wzroku czy wiek dziecka. Widziałam, że sporo takich porad jest na soczewkikontaktowe.eu. Dowiesz się, czym się różnią soczewki jednodniowe od torycznych. Znajdziesz też ranking najzdrowszych soczewek. Warto tam zajrzeć.
Też uważam że soczewki będą najlepsze jak dziecko już będzie trochę starsze, teraz lepiej postawić na okulary. 

Ja też uważam, że lepiej okulary
-
- OSP (gm., woj.): województwo lubelskie
Tak od 13. roku życia, jak dziecko jest ogarnięte, okulary mogą btć okej
-
- OSP (gm., woj.): Bitom Bitom Bitom

Ostatnio zmieniony śr 22 cze 2022, 15:19 przez mareku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- OSP (gm., woj.): śląskie zabrze zabrze
Jeżeli chcesz aby dziecko nosiło soczewki kontaktowe to faktycznie najlepiej skonsultować to z specjalistą który da ci odpowiedź i poradę. Jeśli dostaniesz zgodę to skorzystaj z oferty tego sklepu https://www.bezokularow.pl/soczewki-biofinity gdzie zakupisz dobrej jakości soczewki Biofinity. Są to soczewki miesięczne i na pewno się sprawdzą bo sama używam.