PROŚBA. Szafki na mundury w nowej remizie

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Awatar użytkownika

Topic author
kamil237
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

PROŚBA. Szafki na mundury w nowej remizie

Post autor: kamil237 »

Witam Druhowie.
Jesteśmy w trakcie budowy nowej remizy dla naszej OSP. I w związku z tym mam do Was prośbę. Chcemy w garażach zamontować szafki na mundury bojowe i hełmy. (takie 3 ściany, 2 półki na hełm i buty oraz wieszak na mundur) wiem, że wielu z Was posiada takie coś w swoich remizach. Prosiłbym o pomoc ponieważ zostałem poproszony i zaprojektowanie takich szafek. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby któryś z Państwa podał mi wymiary szafek które posiadacie w remizach. Gdyby któryś z Państwa dołączył rysunek wraz z wymiarowaniem to byłbym naprawdę bardzo wdzięczny.
mój e-mail: osp_nowa_wies@wp.pl
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!

lekasz3

Re: PROŚBA. Szafki na mundury w nowej remizie

Post autor: lekasz3 »

Jeżeli poczekasz do poniedziałku, podasz maila, to prześlę Ci parę zdjęć no i wymiary szafek, jakie mam w swojej remizie, a wzór zaczerpnęliśmy z PSP, no i troszkę zmodyfikowaliśmy.
Awatar użytkownika

Topic author
kamil237

Oczywiście nie ma problemu. Mogę zaczekać do poniedziałku :) Będę Ci bardzo wdzięczny... Adres e-mail to: osp_nowa_wies@wp.pl lub kamil237@wp.pl PISZ NA DOWOLNY Z TYCH DWÓCH :)
Awatar użytkownika

maro_71
OSP (gm., woj.): gm. Golina woj.wielkopolskie
Kontakt:

Post autor: maro_71 »

Pozdrawiam:
Komendant Gminny ZOSP RP

Woy-Tec

Post autor: Woy-Tec »

Witam .
Jeśli można to też poproszę o zdjęcia i wymiary: woj-kon@wp.pl

forest89

Post autor: forest89 »

Jeśli to możliwe to też prosimy o jakiekolwiek zdjęcia, wymiary lub namiary gdzie takie można zakupić: osppotepa@o2.pl

yeti25

Post autor: yeti25 »

witam u nas w osp sam robilem takie szafki jedna szafka ma wymiary wys 200cm glebokosc 50 cm a szerokosc 45 cm no i w srodku sa dwie polki tylko ze my robilismy to w module czyli kilka szafek razem jak macie pytamia to piszcie a odp. jak uda mi sie podjechac do osp to wam zrobie kilka fotek
Awatar użytkownika

Topic author
kamil237

A u nas po przeanalizowaniu wielu wariantów zdecydowaliśmy się na coś takiego:
Pomysł zaczerpnięty z niemieckiej straży pożarnej i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Ładnie się to prezentuje, ubrania świetnie schną. Ogólnie polecam takie rozwiązanie.
DSC00019.JPG
DSC00019.JPG (115.67 KiB) Przejrzano 7006 razy
DSC00012.JPG
DSC00012.JPG (104.1 KiB) Przejrzano 7006 razy
DSC00013.JPG
DSC00013.JPG (107.69 KiB) Przejrzano 7006 razy
Awatar użytkownika

Topic author
kamil237

DSC00015.JPG
DSC00015.JPG (82.6 KiB) Przejrzano 7006 razy
DSC00018.JPG
DSC00018.JPG (110.72 KiB) Przejrzano 7006 razy

max[]

Post autor: max[] »

łał :D to ja poprosze o cene tego rozwiązania oraz namiary na producenta
Awatar użytkownika

Topic author
kamil237

Co do ceny to może być problem ponieważ my nie zapłaciliśmy za to nic bo wykonano nam to w zaprzyjaźnionej firmie. Sąsiednia jednostka jest właśnie w trakcie wykonywania takich wieszaków ale oni będą płacić tylko za materiał (jak zrobią to zapytam ile ich wyniosło) bo wykonanie będą mieli za free. Wiem, że ten główny element (wieszak na którym wiszą spodnie i nakłada się bluzę można kupić ponieważ coś takiego stosuje się w samochodach właśnie jako wieszak na ubranie ale ceny nie znam jednak dla nas też to kupowano bo mądrzy ludzie stwierdzili, że dokupić ten element będzie taniej niż samemu wykonać). Reszta to już kwestia zastosowanych elementów. Jeżeli się dobrze zakręcić to myślę, że nie są to jakieś ogromne sumy.

max[]

Post autor: max[] »

To ja mam pytanie dotyczace tego elementu na hełm, czy to wykonywała ta firma? czy to moze jakies gotowe rozwiazanie?
Awatar użytkownika

Topic author
kamil237

Ten element na hełm został już wykonany w tej firmie. My daliśmy im na jakiś czas 1 hełm i ogólny zarys a oni dali nam takie rozwiązanie :)

pietruch
OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
Kontakt:

Post autor: pietruch »

A ja napisałem maila do firmy produkującej meble metalowe z prośbą o przekazanie szafek.
Po wymianie kilku maili i telefonów czekam na dostarczenie 18 szaf na mundury w zamian informacje o pomocy firmy na stronie www, na terenie jednostki oraz logo w kalendarzu.

:D
Awatar użytkownika

Jarek
OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)

Post autor: Jarek »

Ja ostatnio się dowiedziałem że w mojej gminie, są szafki ubraniowe całkiem nie używane. Otóż młodzież gimnazjalna niszczyła szafki w które wyposażona była hala sportowa przy gim. Całkiem przypadkiem byłem tam niedawno i okazało się ze szafki z tego powodu pochowane są w szkolnych magazynach... zagadałem z dyrektorem gimnazjum i ten dostarczył nam 7 kpl (4 szafki w każdym) szaf na ubrania. Przekazanie za darmo bo dalej to zostaje jako mienie gminne, tylko używane przez inne podmioty. Popytajcie w waszych gminach ;)
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat